10:24 / 12.02.2021.

Autor: HRT

Tjelesna straža

Subota, 27. veljače na Prvom

Subota, 27. veljače na Prvom

Foto: Tjelesna straža/film

Ne propustite u subotu, 27. veljače na Prvom programu u 22:30 film  Tjelesna straža (MAN ON FIRE, 2004.).  

 Creasy je bivši vojnik i plaćenik koji se sada teško uspijeva nositi sa strahotama koje je prije počinio, te utjehu pronalazi u alkoholu. Posjećuje prijatelja i bivšeg suborca Rayburna koji se povukao i živi u Meksiku, te tamo prihvaća posao tjelohranitelja djevojčice Pite, kćeri poslovnog čovjeka. Usprkos prvobitnoj distanci Pita uspije omekšati tjelohraniteljevu krutost i njih dvoje se sprijateljuju, a Creasy počinje gledati na život s optimizmom. No tada otmu Pitu pri čemu je Creasy teško ranjen...

video thumb

Vrlo dobar akcijski film s čestom temom osvete koja je ovdje prikazana nemilosrdno i brutalno, kao što se i očekuje od čovjeka kojem je posao oduvijek bio ubijanje. Tony Scott pomalo psihodeličnom režijom i brzom montažom izvrsno utjelovljuje kaos koji vlada u Ciudad de Méxicu, ali i u Creasyjevoj glavi, te dodatno pojačava nemir i napetost u filmu. Tony, brat još poznatijeg Ridleya, i sam u filmografiji ima veliki broj kultnih , ali i komercijalno uspješnih filmova.

U glavnim su ulogama Denzel Washington, Christopher Walken, Dakota Fanning, Radha Mitchell, Mickey Rourke.

Scenarij potpisuje Brian Helgeland (prema romanu A. J. Quinnella), a režiju Tony Scott.


Subota, 27. veljače na Prvom

Subota, 27. veljače na Prvom

Foto: Tjelesna straža / film

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!