09:03 / 22.10.2021.

Autor: HRT

U 3 i10 za Yumu

Subota, 6. studenoga na Prvom

Subota, 6. studenoga na Prvom

Foto: U 3 i 10 za Yumu / film

U subotu, 6. studenoga, u 20:10 na Prvom programu HTV-a emitiramo američki vestern U 3 i 10 za Yumu. Druga je to po redu adaptacija pripovijetke Elmorea Leonarda.

video thumb

Zloglasni razbojnik Ben Wade sa svojom je bandom opljačkao kočiju koja prevozi veliku količinu novca. Pritom su pobili sve putnike, osim čuvara Byrona McElroya, koji je teško ranjen. McElroya pronalazi Dan Evans te ga u potrazi za doktorom odvede u gradić Bisbee. Tamo se nalazi i Wade iako bez svojih partnera. Sada će Evans učiniti sve da pomogne šerifu uhititi razbojnika...

Prva adaptacija spomenuta književnog predloška 1957. godine rezultirala je uspješnim filmom u režiji Delmera Davesa. Noviji film rađen je gotovo na identičnom scenariju, u cijelosti je sniman na izvornim lokacijama u Novom Mexicu i također je vrlo uspjelo djelo. Izuzetne uloge ostvarili su Russell Crowe i Christian Bale, a uz njih glume i Logan Lerman, Dallas Roberts, Ben Foster, Peter Fonda, Vinessa Shaw.

Scenaristi su Halsted Welles, Michael Brandt i Derek Haas, a redatelj filma 3:10 TO YUMA iz 2007. godine je James Mangold.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!