U obranu časti

10.09.2023.

12:26

Autor: HRT

Četvrtak, 21. rujna na Drugom

Četvrtak, 21. rujna na Drugom

Foto: U obranu časti / film

Britak pogled na potpredsjedničke izbore, film koji ne oklijeva kritizirati obje strane, i republikance i demokrate, u procesu potpredsjedničkih izbora koji više nalikuje otvorenom ratu suparničkih strana, ne propustite u četvrtak 21. rujna u 21:05 na Drugom.

U političkoj drami, nakon iznenadne smrti potpredsjednika SAD-a, predsjednik, koji je pri kraju svog mandata, odluči kao glavnog kandidata za to mjesto odabrati ženu. Ona je demokratska senatorica Laine Hanson i u početku se čini idealnom za tu funkciju. Odbor za potvrdu imenovanja, na čelu sa Shellyjem Runyonom, odmah kreće u potragu za senatoričinim mrljama iz prošlosti i otkrije navodni seksualni skandal iz vremena senatoričina studija, koji potvrđuju i pronađene fotografije. Stoga je Odbor odbije imenovati, a na njezino mjesto nastoji progurati guvernera Jacka Hathawaya.

Četvrtak, 21. rujna na Drugom

Četvrtak, 21. rujna na Drugom

Foto: U obranu časti / film

Guverner je nedavno postao nacionalni junak kad je iz rijeke pokušao spasiti djevojku koja je u automobilu sletjela s obližnjeg mosta, baš dok je on pecao. I dok nacija i politički krugovi očekuju senatoričina opravdanja i isprike, ona odbija govoriti o svom osobnom životu, pa i po cijenu kandidature...

U filmu je osnovno pitanje može li itko moralan i častan preživjeti u politici. Gledatelji imaju rijetku priliku vidjeti detalje "testiranja" koje mora proći potpredsjednički kandidat, u kojem se često otkrivaju sramne tajne iz prošlosti. Satira scenarista i redatelja Roda Lurieja nominirana je za mnoge nagrade, a osvojila je BFCAA (Broadcast Film Critics Association Awards) nagradu.

Četvrtak, 21. rujna na Drugom

Četvrtak, 21. rujna na Drugom

Foto: U obranu časti / film

U političkoj drami (The Contender) glume Joan Allen, Gary Oldman, Jeff Bridges, Christian Slater, Sam Elliott, William L. Petersen, Saul Rubinek.

Ovaj izvrstan film iz 2000. godine bio je u nominaciji za Zlatni globus i Oscara u kategorijama najboljih sporednih glumaca (Joan Allen i Jeff Bridges), za Independent Spirit Joan Allen i Gary Oldman, odnosno za Screen Actors Guild Awards Gary Oldman, Jeff Bridges i Joan Allen.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!