08:09 / 12.10.2021.

Autor: HRT

Ubij Irca

Srijeda, 27. listopada na Drugom

Srijeda, 27. listopada na Drugom

Foto: Ubij Irca / film

U srijedu, 27. listopada, u 21 sat na Drugom programu HTV-a slijedi američka biografska gangsterska drama Ubij Irca.

Tijekom ljeta 1976. godine Cleveland potresaju eksplozije. U tijeku je žestoki sukob za prevlast između gangstera Dannyja Greenea i talijanske mafije predvođene Leom Mocerijem zvanim Usne i Johnom Nardijem. Podrijetlom Irac, Greene je još donedavno bio obični lučki radnik iz siromašne četvrti, koji se s vremenom pretvorio u opasnog gangstera. Iskoristivši vlasnika noćnog kluba i zelenaša Alexa "Shondora" Birnsa te sklopivši pakt s Nardijem, Greene je prestao izvršavati naloge mafije te se u borbi za utjecaj pretvorio u solo igrača. Kad je ubrzo uslijedilo nekoliko pokušaja njegova ubojstva, Greene je iz svega uspio izvući živu glavu te u znak odmazde pobiti sve protivnike... 

Srijeda, 27. listopada na Drugom

Srijeda, 27. listopada na Drugom

Foto: Ubij Irca / film

Realizirana u koprodukciji poznate glumice Tare Reid i njezinog brata Tommyja, intrigantna i uzbudljiva biografska gangsterska drama koscenarista i redatelja Jonathana Hensleigha uspjela je adaptacija knjige To Kill the Irishman: The War That Crippled the Mafia Ricka Porrelloa, šefa policije u Ohiju koji je u nizu romana podrobno opisao funkcioniranje američkog podzemlja.

Film ugođajem i sugestivnošću često podsjeća na glasovite Scorsesejeve Dobre momke i izvrsnog Donnieja Brasca Mikea Newella, s kojim ga povezuje i ekranizacija istinitih događaja. Riječ je o vrlo zanimljivom filmu koji pored dojmljive fotografije Karla Wintera Lindenlauba i odlične glazbe Patricka Cassidyja, odlikuju i raspoložene interpretacije zvučne glumačke postave.

U filmu KILL THE IRISHMAN iz 2011. godine glume Ray Stevenson, Vincent D´Onofrio, Val Kilmer, Christopher Walken, Linda Cardellini, Mike Starr, Tony Darrow, Robert Davi, Fionnula Flanagan, Bob Gunton, Vinnie Jones, Tony Lo Bianco, Laura Ramsey, Paul Sorvino.

Scenaristi su redatelj Jonathan Hensleigh i Jeremy Walters.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!