Ciklus filmova Pedra Almodovara: Veži me!

24.11.2022.

08:38

Autor: HRT

Ponedjeljak, 5. prosinca na Trećem

Ponedjeljak, 5. prosinca na Trećem

Foto: Veži me! / film

Na međunarodnom festivalu u Berlinu 1990. Pedro Almodóvar je nominiran za Zlatnog medvjeda; film je nominiran za nagradu Felix (od 1997. to su nagrade za europske filmove) u kategoriji najbolji film na stranom jeziku; nominiran je za francusku nagradu César za najbolji strani film; za španjolsku nagradu Goya nominiran je u 15 kategorija itd. Španjolski film Veži me! iz Ciklusa filmova Pedra Almodovara (Átame!, 1989.) prikazujemo u ponedjeljak, 5. prosinca na Trećem programu u 23 sata. 

video thumb

Ricky izlazi iz psihijatrijske bolnice i odlazi ravno ljubavi svog života, glumici B-filmova Marini. No Marina se ne sjeća veze koju je imala dok je bila narkomanka i pornografska zvijezda.

Odlučan u namjeri da ga Marina zavoli, Ricky upada u njezin stan i zaveže je, siguran u to da je samo pitanje vremena kad će mu njegova voljena uzvratiti ljubav...

U glavnim su ulogama Victoria Abril, Antonio Banderas, Loles Léon, Francisco Rabal, Julieta Serrano, María Barranco, Rossy de Palma.

Scenarist i redatelj Pedro Almodovar.

Urednik je Dean Šoša.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!