Viva Maria!

24.09.2022.

12:42

Autor: HRT

Nedjelja, 9. listopada na Drugom

Nedjelja, 9. listopada na Drugom

Foto: Viva Maria! / film

U nedjelju, 9. listopada na Drugom programu u 22:15 prikazujemo glazbenu komediju Viva Maria! (1965.).

Film je režirao slavni francuski redatelj Louis Malle koji je uz Jean-Claudea Carrierea i njegov scenarist. Pojavljuju se tadašnje dvije najveće zvijezde francuskoga glumišta, Brigitte Bardot i Jeanne Moreau, koje su za svoje uloge bile nominirane za nagradu BAFTA (osvojila ju je J. Moreau).

Uz njih u filmu se pojavljuje i George Hamilton, poznati američki glumac, u ulozi revolucionara koji žene uvede u rat.

Nedjelja, 9. listopada na Drugom

Nedjelja, 9. listopada na Drugom

Foto: Viva Maria! / film

Godina je 1907. u izmišljenoj državi San Miguel. Maria, kći poginulog irskog terorista, samopouzdana pustolovka, potraži utočište u prikolici Francuskinje Marije, cirkuske zabavljačice.

Da joj pomogne, Maria uključi pridošlicu u svoju pjevačku točku, koju ona isprva upropasti, a potom i spasi tako što izvede striptiz. Dvije Marije nakon toga postanu popularne zahvaljujući erotskoj točki i preko noći postanu senzacija. Njih dvije nalete na revolucionara Floresa (G. Hamilton) koji ih potakne da mu se pridruže u borbi.

No Flores strada ali prije smrti ih moli da ustraju u njegovoj ideji. Marije odluče povesti seljake u borbu za slobodu...

U naslovnim su ulogama Brigitte Bardot, Jeanne Moreau, Paulette Dubost, Claudio Brook, Carlos Lopez Moctezuma, Poldo Bendandi, George Hamilton.

Scenarij Louis Malle, Jean-Claude Carriere, režija Louis Malle.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!