09:04 / 27.04.2021.

Autor: HRT

Vlakom prema jugu

Petak, 7. svibnja na Trećem

Petak, 7. svibnja na Trećem

Foto: Vlakom prema jugu / film

Ljubavna komedija s pjevanjem, vodovodom i kućnim savjetom, hrvatski film Vlakom prema jugu, na rasporedu je u petak 7. svibnja u 22:05 na Trećem.

To bi bila najsažetija karakteristika ovoga filma čija se radnja zbiva u golemoj stambenoj zgradi s osam stubišta. Bračni par Marina i Branko Ban sa svojim 18-mjesečnim sinom žive kao podstanari u neboderu u zagrebačkom Zapruđu. Branko radi, pomalo zabušava, dolazi s prijateljima kući za radnog vremena na gemišt, Marina tijekom dana samuje, šije za susjede i znance i druži se s onima koji prije podne samuju po stubištima: domaćicama i umirovljenicima.

Jednog jutra, dok je Branko na poslu, u zgradi pukne vodovodna cijev i svi se stanari nađu u nevolji. Ispast će da je problem još veći kada shvate da nitko nije zadužen za popravke u zgradi. Ipak, neprilika će dovesti do privremenog zbližavanja stanara...

 Petak, 7. svibnja na Trećem

Petak, 7. svibnja na Trećem

Foto: Vlakom prema jugu / film

Topla priča puna humora, u kojoj takozvani mali ljudi otkrivaju djeliće života, uz dozu društvene kritike u pozadini. Filmom iz 1981. godine dominira izvrsna kamera Gorana Trbuljaka te popularni song Arsena Dedića Vlakom prema jugu. Scenarij potpisuju Vesna i redatelj Petar Krelja, a glavne uloge tumače Marina Nemet i Zlatko Vitez dok u ostalima imamo prilike gledati uvijek sjajnog i duhovitog Franju Majetića, Tanju Kursar, Đuru Utješanovića, Vanju Dracha i ostale.

 Urednica je Branka Papić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!