Zlatno doba Hollywooda

16.01.2023.

19:30

Autor: HRT

Nedjeljom na Prvom

Nedjeljom na Prvom

Foto: Mjesta u srcu / film

Vraćamo vas u vrijeme glumačkih ikona i veličanstvenih remek-djela. Prepustite se emocijama i pokojem trenutku nostalgije uz hitove čudesne tvornice snova - Zlatno doba Hollywooda nedjeljom ujutro na Prvom!  

video thumb

U nedjelju, 5. veljače u 7:35 emitiramo dramu Mjesta u srcu redatelja Roberta Bentona iz 1984. godine,  a u filmu glume Sally Field, Lindsay Crouse, Ed Harris, Ray Baker i mnogi drugi. Film je premijerno prikazan na 35. Filmskom festivalu u Berlinu gdje se natjecao za Zlatnog medvjeda, a Benton je dobio Srebrnog medvjeda za režiju. Film je dobio i sedam nominacija za Oscara, među kojima i onu za najbolji film, a dobio je dva Oscara, za najbolju glumicu i najbolji originalni scenarij. Kritičari su hvalili scenarij i režiju te izvedbu glavnih glumaca.

Drama prati priču mlade Edne Spalding (Sally Field), koja za vrijeme velike depresije u Teksasu mora preuzeti vodstvo farme nakon muževe smrti...

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!