15:24 / 22.07.2021.

Autor: HRT

100 godina Francuskog instituta - okrugli stol

Utorak i srijeda, 27. i 28. srpnja na Trećem

Utorak i srijeda, 27. i 28. srpnja na Trećem

Foto: 100 godina Francuskog instituta / HRT

U utorak 27. srpnja u 17:25, te u srijedu 28. srpnja u 17:15 na Trećem programu prikazujemo emisiju "100 godina Francuskog instituta - okrugli stol"  (1. i 2. dio). Jedan od sastavnih dijelova obilježavanja 100. godine Francuskog instituta, uz mnoga druga događanja, je i održavanje tematskih okruglih stolova i panela. Tijekom lipnja u tri navrata održana su izlaganja mnogih uglednih stručnjaka, pravobraniteljice za djecu, predstavnika civilnih udruga iz Hrvatske i Francuske koji su se okupili oko gorućih problema suvremenog razdoblja a tiču se rodno-spolne ravnopravnosti i borbe protiv nasilja, osobito nad ženama i djecom.

Cijeli projekt je pod pokroviteljstvom Francuske Republike i predsjednika Emmanuela Macrona! Kako što učinkovitije provesti nove, puno oštrije zakone čiji je cilj minimalizirati udio nasilja, jasno su izložili francuski predstavnici. Pozicije i učinke istih kriminalnih radnji u Hrvatskoj, predočili su ljudi koji su svakodnevno u doticaju sa žrtvama.

Redateljica i scenaristica Danijela Stanojević, urednica Snježana Samac. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!