46. Samoborska glazbena jesen - snimka svečanog otvorenja 2021.

28.05.2023.

11:56

Autor: HRT

46. Samoborska glazbena jesen

46. Samoborska glazbena jesen

Foto: promo / promo

Samoborska glazbena jesen etablirala se kao vodeći međunarodni glazbeni festival u sjevernoj Hrvatskoj. Znamo zašto ćemo otići u Samobor: kako bismo čuli sviranje najboljih hrvatskih glazbenika iz zemlje i inozemstva. Svi oni koje već godinama tamo slušamo u raznim komornim formacijama na otvorenju 46. Samoborske glazbene jeseni nastupili su zajedno, njih čak 16. Snimku prikazujemo u srijedu, 7. lipnja, u 18:50 na Trećem. 

U malom komornom orkestru izvode 1. simfoniju u G-duru Gustava Mahlera u komornoj verziji koju je izradio njemački klasični pijanist i dirigent Klaus Simon. On je tu partituru i objavio pod etiketom slavne bečke nakladničke kuće Universal Edition, i iz nje Mahlerovu glazbu čita 16-oro glazbenika, u sastavu dvije violine, viola, violončelo, kontrabas, flauta, oboa, dva klarineta, fagot, dva roga, truba, klavir, harmonika i set udaraljki na kojima muzicira jedan udaraljkaš.

Koncertni majstor je violinist Borivoj Martinić Jerčić, a malim orkestrom smještenim ispred oltar crkve sv. Anastazije dirigira maestro Veton Marevci.

Voditeljica i urednica je Jana Haluza. Redatelj je Danko Volarić, a producent Mate Letica.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!