12:18 / 04.05.2021.

Autor: HRT

Alfi Kabiljo - u susret Zagrebačkom festivalu

Petak, 7. svibnja na Drugom

Petak, 7. svibnja na Drugom

Foto: Alfi Kabiljo - u susret Zagrebačkom festivalu / HRT

U petak, 7. svibnja na Drugom programu u 20:05 pogledajte emisiju Alfi Kabiljo - u susret Zagrebačkom festivalu. Posebna emisija "Alfi Kabiljo: Zagrebački festival i ja" razgovor je s autorom, producentom i aranžerom Alfijem Kabiljom uoči priznanja za njegov poseban doprinos Zagrebačkom festivalu. U povodu 85 godina života te 60 godina od autorskog debija na festivalu, direkcija Zagrebačkog festivala i Hrvatsko društvo skladatelja odlučili su se za Kabilja kao prvog laureata novo ustanovljene nagrade kojom se nagrađuju kontinuitet i izvrsnost autorstva.

Od svog debija 1961. dvjema skladbama, "Cvrčak i mrav" i "Pisano u noći", Kabiljo je kao autor na Zagrebačkom festivalu sudjelovao ukupno 33 puta. Unatoč brojnim nagradama i velikim hitovima, njegov odnos s festivalom najviše je obilježila pjesma koja nije osvojila nijednu nagradu, ali je postala pravi evergreen - "Tvoja zemlja", nastala u suradnji s Dragom Britvićem, koju je nezaboravno otpjevao Vice Vukov.

Nezaobilazan autor tijekom gotovo 70-godišnje povijesti Zagrebačkog festivala, ove će godine obilježiti još jednu važnu obljetnicu - 50 godina od prve izvedbe mjuzikla "Jalta, Jalta".

Uz brojne anegdote sa Zagrebačkog festivala Kabiljo u razgovoru otkriva i zanimljive epizode iz svoje bogate glazbene karijere.

S Alfijem Kabiljom razgovara Milan Majerović-Stilinović.  

 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!