Animatik: Animirani film od nastave do nagrada

16.03.2023.

08:56

Autor: HRT

Animatik

Animatik

Foto: HTV / HRT

 Animirani film od nastave do nagrada, naziv je emisije Animatik koja slijedi u ponedjeljak, 20. ožujka, u 22 sata na Trećem.  

Govorimo o jedinstvenu filmsko-obrazovnom programu u Hrvatskoj Filmska naSTAVa na kojem se već deset godina educira aktivna filmska publika, ponajprije srednjoškolskog uzrasta.

Program u svom sadržaju koristi i animirane filmove, a o njegovu jubileju govore osnivačice i predavačice dr. sc. Ana Đordić i izv. prof. art. Jelena Modrić. Vidjet ćemo nagrađivani film iz ovog programa Strašni zmaj iz 2021. čiji su autori Josip Skledar i Jurica Nikolić iz FKVK Zaprešić.

U sezoni filmskih nagrada Animatik predstavlja nagrađene animirane filmove na 50. jubilarnoj dodjeli priznanja Annie hollywoodske podružnice ASIFA-e te prikazuje Vrijeme medvjeda iz 2019. redateljice Agnès Patron, dobitnika nagrade César za najbolji kratkometražni animirani film. U povodu 65 godina njihove prve pjesme, u Animatiku pogledajte i prvi virtualni glazbeni sastav Alvin i vjeverice u jednoj od epizoda nove animirane TV serije.  

Koautori emisije su Simon Bogojević Narath, Vladislav Knežević i Boško Picula

Voditelj i scenarist je Boško Picula, redatelj Ivan Mokrović, urednik emisije Krešimir Zubčić, a producentica Iva Šivak.

Emisiju pogledajte i preko multimedijske platforme HRTi u čijoj su videoteci emitirana izdanja.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!