Animatik: Stvaralaštvo redatelja Michaëla Dudoka de Wita

29.03.2023.

08:50

Autor: HRT

Animatik

Animatik

Foto: HTV / HRT

Stvaralaštvo redatelja Michaëla Dudoka de Wita naziv je emisije Animatik koja slijedi u ponedjeljak, 3. travnja, u 22 sata na Trećem.  

Ugostit ćemo jednog od najcjenjenijih suvremenih autora animiranog filma. To je nizozemski redatelj, animator i ilustrator Michaël Dudok de Wit, dobitnik Oscara za kratkometražni animirani film Otac i kći iz 2000. kojim je također osvojio i Grand Prix na zagrebačkom Animafestu.

Ugledni je sineast boravio u Zagrebu i prigodom prošlogodišnjega festivalskog jubileja kada je dao intervju Animatiku.

Gledatelji će osim rada ovjenčanog nagradom Američke filmske akademije vidjeti i njegove filmove Redovnik i riba iz 1994., zatim Tom Sweep iz 1992., te Aroma čaja iz 2006.

U razgovoru za HRT Michaël Dudok de Wit govori o svom životnom i karijernom putu, među ostalim i o dugometražnom animiranom filmu Crvena kornjača iz 2016. za koji je također nominiran za Oscara.

Gost je Animatika i redateljev sin Alex Dudok de Wit, ugledni publicist i novinar koji je na Animafestu 2022. sudjelovao kao član Ocjenjivačkog suda Velikog natjecanja kratkometražnog filma.

Koautori emisije su Simon Bogojević Narath, Vladislav Knežević i Boško Picula

Voditelj i scenarist je Boško Picula, redatelj Ivan Mokrović, urednik emisije Krešimir Zubčić, a producentica Iva Šivak.

Emisiju pogledajte i preko multimedijske platforme HRTi u čijoj su videoteci emitirana izdanja.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!