08:18 / 01.10.2021.

Autor: HRT

Art a la carte: Engleska Borivoja Radakovića

 Nedjelja, 10. listopada na Trećem

Nedjelja, 10. listopada na Trećem

Foto: Art a la carte / HRT

U nedjelju, 10. listopada, u 22 sata na Trećem programu HTV-a prikazujemo emisiju Art a la carte: Engleska Borivoja Radakovića.

Pisci Europe naslov je dokumentarnog serijala francusko-njemačke televizije Arte s kojim nastavljamo putovati i u novoj sezoni književnog dijela emisije Art a la carte.

Britanski piscac Martin Amis, koji je poznat po svojim kontroverznim političkim izjavama, večeras nam opisuje zemlju koja se teško nosi s gubitkom svoje kolonijalne moći i međunarodnog utjecaja. A kako englesku i britansku kulturu vidi Borivoj Radaković, književnik, prevoditelj i anglofil koji je hrvatskoj publici približio dobar dio suvremene britanske književnosti?

Kako se umrežio s britanskim piscima i kakav je trag to ostavilo u njegovu vlastitu književnom stvaralaštvu? O tome razgovaramo prije dokumentarnog filma Pisci Europe - Engleska... Martina Amisa, koji emitiramo u 22:30.

Urednica i voditeljica emisije je Lidija Lacko Vidulić. Redatelj je Ivan Mokrović, asistentica režije Irena Katarina Vuković, a urednica projekta Lidija Špiranec.

Emisiju pogledajte i putem multimedijske platforme HRTi u čijoj su videoteci emitirana izdanja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!