13:52 / 27.10.2021.

Autor: HRT

Art a la carte: Plesna poezija

Nedjelja, 31. listopada na Trećem

Nedjelja, 31. listopada na Trećem

Foto: Art a la carte / HRT

U nedjelju 31. listopada u 22 sata na Trećem programu ne propustite emisiju Art a la carte: Plesna poezija koja donosi zanimljivu sinergiju plesa i poezije. 

Naime, u studio 6 na Prisavlju gostuju prof. dr. sc Ivan Koprić, dekan Pravnog fakulteta u Zagrebu i Vesna Mimica, dugogodišnja novinarka HRT-a, koreografkinja i plesačica koja je pretvorila stihove iz zbirke poezije Ivana Koprića u plesni pokret te se u sklopu emisije premijerno prikazuje njezin plesno-televizijski projekt ''Vertigo''. 

Emisija donosi još jednu premijeru - nakon ''Holograma nade'', profesor Ivan Koprić u emisiji će predstaviti svoju novu zbirku pjesama ''Intergalaktički peljar''. Otkriva kada je počeo pisati i kako, što mu je najveća inspiracija.

Nedjelja, 31. listopada na Trećem

Nedjelja, 31. listopada na Trećem

Foto: Art a la carte / HRT

Analiziramo mogućnosti ilustracije poezije kroz umjetnički pokret te uz arhivske snimke svog koreografskog opusa Vesna Mimica se prisjeća plesnih i televizijskih početaka te otkriva kako je pokrenula prvi SOS telefon i što misli o nazivu ''hrvatska Jane Fonda''.

Vesna Mimica

Vesna Mimica

Foto: Art a la carte / HRT

U emisiji prikazujemo i reportažu o nedavnoj promociji zbirke priča "Život" autorskog dvojca Mana Pass, koja je u centru Zagreba najavljena upravo kroz plesne site-specific izvedbe, u koreografiji Ive Šolčić i izvedbi plesačica Plesnog studija Učilišta ZKM-a.

Ivan Koprić

Ivan Koprić

Foto: Art a la carte / HRT

Koreografiju i autorski koncept,  plesno-televizijskog projekta ''Vertigo", potpisuje Vesna Mimica

Izvode Vesna Mimica, Branko Banković, Marija Mrđenović- Minarik, Kristijan Petelin, Matija Gašpari, Melody Martišković.

Snimatelj je Krešo Vlahek, tonski snimatelj Boris Harmić, rasvjetljivač Krešimir Hanžić, montažeri Saša Petrić i Nina Kole

Emisiju pogledajte i putem multimedijske platforme HRTi u čijoj su videoteci emitirana izdanja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!