Art a la carte: Sa(n)jam knjige u Istri

29.11.2022.

14:49

Autor: HRT

Sa(n)jam knjige u Istri

Sa(n)jam knjige u Istri

Foto: promo / promo

Emisija Art a la carte, koja je na rasporedu u četvrtak, 1. prosinca, u 20:05 na Trećem, posvećena je sajmu Sa(n)jam knjige u Istri. Tema ovogodišnjeg Sajma je povratak, a 28. pulski festival knjiga i autora Sa(n)jam knjige u Istri osmislio je program koji je istinski slojevit, s gotovo 200 sudionika, sa snažnim popratnim programom. 

Ovo nije samo povratak u Dom hrvatskih branitelja, tradicionalnu lokaciju sajma koja je proteklih pandemijskih godina morala biti zamijenjena drugim prostorima, ovo je povratak velikim autorima i velikim programima Sajma. Okosnicu programa ove godine čini i program "Hollybook" - usmjeren prema filmu. Povod je 70. rođendan Pulskog filmskog festivala koji će Sajam knjige prvi najaviti.

Na sajamskoj će se pozornici izmjenjivati kultni redatelji i posebni programi snažno vezani uz film. Sa svojim knjigama dolaze: Slobodan Šijan, Srđan Karanović, Rajko Grlić i Nedeljko Dragić. Stotu godišnjicu rođenja Piera Paola Pasolinija obilježavamo u sklopu programa Storie italiane.

Program Noć galerija četirima različitim izložbama u četiri galerije u staroj jezgri Pule okuplja četiri vrhunska europska autora: iz Njemačke dolazi Max Neumann, iz Finske Timo Viljakainen, iz Slovenije Matej Povše te iz Italije Davide Toffolo. Ovo je najava samo malog dijela bogatog programa Pulskog festivala knjiga i autora, a više doznajte u našim emisijama.

Novinari i urednici emisije su Koraljka Kirinčić, Hanja Rakovac Mašić, Jelena Jindra i Gordan Nuhanović

Možete nas pratiti i preko multimedijske usluge HRTi u čijoj videoteci se nalaze emitirana izdanja emisija Art a la carte. 

Instagram emisije 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!