Art a la carte: Tijelo u zraku

12.01.2022.

15:53

Autor: HRT

Maja Njirjak i Nikolina Komljenović

Maja Njirjak i Nikolina Komljenović

Foto: Art a la carte / HRT

U nedjelju 16. siječnja na Trećem programu u 22 sata prikazujemo emisiju Art a la carte. Ove je nedjelje na meniju emisije Art a la carte – tijelo u zraku, a gošća je izvedbena umjetnica Nikolina Komljenović. 

Nikolina Komljenović

Nikolina Komljenović

Foto: Art a la carte / HRT

Nikolina će pojasniti što znači tehnika plesanja u zraku te kako je nastao novi izvedbeni pravac kojega je upravo ona izumila - plesanje na flaksu/ribičkom najlonu.

U sklopu emisije prikazujemo premijerno plesni performans ''Tanka linija''  u izvedbi Nikoline Komljenović i Jadranke Žinić Mijatović.

Maja Njirjak

Maja Njirjak

Foto: Art a la carte / HRT

Kako magistra Povijesti umjetnosti i Komparativne književnosti – završi u zraku, o cirkuskim izvedbenim umjetnostima i prostorima, ali i o svom angažmanu na krovovima metropole nakon zagrebačkog potresa, zbog kojega ponosno nosi naziv ''ninja krovnjača'' razgovara u Studiju 6 HRT-a s voditeljicom i urednicom Majom Njirjak.

Redatelj je Ivan Mokrović, sekretarica režije Katarina Vuković, a urednica projekta Lidija Špiranec.

Emisiju pogledajte i putem multimedijske platforme HRTi u čijoj su videoteci emitirana izdanja i na i Youtube kanalu Kultura.

Instagram emisije @artalacarteofficial_htv3 .

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!