17:29 / 26.07.2021.

Autor: HRT

Dan domovinske zahvalnosti i obilježavanje 26. obljetnice VRO Oluja u Kninu, prigodna emisija

Hrvatska zastava

Hrvatska zastava

Foto: Hrvoje Jelavic / PIXSELL

U četvrtak, 5. kolovoza, na Prvom i Četvrtom programu HTV-a, Prvom programu HR-a, našem portalu, Facebook stranici i YouTube kanalu u 8:15 pratite prigodnu emisiju, prijenos uživo iz Knina u povodu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja.

Naši reporteri Borka Juras Slamić, Edi Škovrlj, Petar Vlahov i Hrvoje Gunjača javljat će se iz Knina sa sudionicima proslave kojih je i ove godine zbog epidemioloških mjera ograničen broj. Uključit ćemo se uživo s tri pozicije: kninske tvrđave, gradskog Trga Ante Starčevića i nogometnog stadiona NK Dinara, gdje će se održati središnja proslava.

Donosimo reportaže Martine Klaić i Vladimira Brnardića u kojima podsjećamo na povijesne trenutke oslobađanja Hrvatske i heroje Domovinskog rata. Sudionici Oluje ispričali su svoja sjećanja pred našim kamerama.

Ivona Ramadža s braniteljima iz različitih dijelova Hrvatske kreće u tradicionalni planinarski pohod Putovima Oluje. Riječ je o svojevrsnoj posveti ratnicima koji su prešli taj put i činu zahvalnosti onima koji su na njemu poginuli.

Hrvoje Gunjača donosi priču o mladim perspektivnim sportašima Knina. U kakvim uvjetima vježbaju, čemu se nadaju, što misle o odnosu države prema gradu Kninu?

Voditelj prijenosa je Branko Nađvinski, koji razgovara s gostima, a urednica Ana Jelinić.

Prigodnu emisiju pratite i preko multimedijske usluge HRTi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!