Dječji program HTV-a donosi puno noviteta!

18.09.2023.

10:58

Autor: Komunikacije HRT-a

Od 18. rujna na Trećem

Od 18. rujna na Trećem

Foto: Krceki / animirana serija

Omiljeni Juhuhu u novome ruhu, premijere i nove sezone serija

Dječji program Hrvatske televizije (HRT-HTV) svojim najdražim gledateljima donosi puno noviteta. Popularni Juhuhu od ove vas jeseni očekuje s velikim iznenađenjima, u posve novom scenografskom ruhu, ali i sa svima već dobro znanim voditeljima. Dijani Vidušin, Amandi Prenkaj, Marku Hergešiću i Marku Makovičiću pridružio se i jedan posebno neodoljivi psić - od milja zvani Šapson! On je radoznao, obožava istraživati, učiti, slušati priče, grickati papuče i svoje keksiće i tražiti tajna blaga u čarobnom Juhuhu vrtu u kojem jabuke ne rastu sa stabla nego s oblaka. Sve to gledatelji će moći vidjeti od ponedjeljka 2. listopada.

Galerija
Novo scenografsko ruho Juhuhua, Foto: HTV/HRT
Novo scenografsko ruho Juhuhua, Foto: HTV/HRT

Ekipa: za Šapsona su zadužene lutkarice Lidija Kraljić i Katarina Arbanas, scenografija i vizualni identitet: Stefano Katunar. Lutku smislili i izradili: Stefano Katunar i Luči Vidanović, redatelji su Gordana Brzović i Siniša Bajt, urednice: Anamarija Simonelli Milković, Tanja Kirhmajer, producentica je Blanka Barlović, urednik Programa za djecu i mlade na HTV-u : Anđelko Glibo.

Krceki


Juhuhu donosi i nekoliko novih domaćih serija. Najmlađi će tako moći uživati u animiranoj seriji Krceki koja prati zgode neobične četveročlane obitelji. Krceki su zaigrani i svakodnevne izazove na koje naiđu rješavaju na vrlo neobičan način - izmisle i načine stroj. Međutim, baš uvijek nešto pođe po krivu. Ali Krceki uče, i znaju da je pokušati važnije nego biti savršen. S Krcekima je uvijek neka avantura! Autori serije: Denis Alenti, Vjekoslav Živković, Marija Ivšić, urednica je Sanja Nakić.

Od 18. rujna na Trećem

Od 18. rujna na Trećem

Foto: Krceki / animirana serija

Mališani


Uz Krceke, također od danas 18. rujna, kreće i serija Mališani. U dvadeset dvominutnih epizoda svaki mališan ima zadatak koji nije nimalo lako obaviti kad imaš 2 ili 3 godine. Čekaju vas do sada neviđene superzgode i postolovine: kako oprati šape svome psiću, kako ga nahraniti, kako staviti rublje na sušenje i pobijediti kvačice, izvaditi suđe iz perilice, pripremiti sok od naranče, pomesti kuću, posaditi biljke u vrtu ili se sam samcat spakirati za izlet! Ova serija isključuje modernu tehnologiju, računala, tablete i slična pomagala i zato je vrlo vrijedan podsjetnik na sve što mališani znaju, mogu i vole raditi izvan svijeta virtualnih pomagala. Seriju su pripremili: Dario Hacek, Valentina Mavretić, Srđan Gulić, producentica: Marinela Brala, urednice: Sanja Nakić i Tanja Kirhmajer.

Od 18. rujna na Trećem

Od 18. rujna na Trećem

Foto: Mališani / HRT

Jojo i prijevozna sredstva


Hrvatska radiotelevizija (HRT) proizvela je i novu 3. sezonu igrano-animirane serije - Jojo i prijevozna sredstva. Zaštitno i prepoznatljivo lice je Bojan Jambrošić koji, kao omiljeni farmer Jojo, putuje, mašta o putovanjima i različitim prijevoznim sredstvima, ali prije svega stječe nova znanja i iskustva.

Svaka, od ukupno 10 epizoda, nova je priča u kojoj Jojo i njegovi prijatelji upoznaju različita prijevozna sredstva: automobil, bicikl, kamion, raketu, podmornicu, brod, balon, vozila hitnih službi, vlak i autobus. Uče i važna prometna pravila i zakonitosti ponašanja u prometu. Kroz simpatične i zabavne priče, uz prepoznatljive likove i pjesmice u izvedbi Bojana Jambrošića - Joje, najmlađi će stjecati znanje koje će im pomoći da sretno i sigurno kroče kroz život.

Ekipa: producentica: Blanka Barlović, kostimografkinja: Jasna Zvonković, dramaturginja: Ivana Gudelj, scenarist, autor pjesama i animacija: Bojan Jambrošić, tehničko-snimateljska ekipa: Nenad Suvačarov, Demir Drenovački, Boris Bačić, glazbeni producent: Jan Cvetković. Montažeri: Igor Roksandić, Nina Koletić, Matija Ivće, Tomislav Rataj, Tomislav Mihajlov, majstor tona: Robert Vladimir Stanić, redateljica: Ivana Radovčić, urednica: Silva Skender.

Jojo i prijevozna sredstva

Jojo i prijevozna sredstva

Foto: HTV / HRT

Ho ho ho hotel


U subotu 23. rujna na rasporedu je prva, a u nedjelju 24. rujna druga epizoda serije Ho ho ho hotel. Igrano-edukativna serija od 20 desetominutnih epizoda u produkciji Programa za djecu i mlade događa se u hotelu s najneobičnijim, najboljim i najsmješnijim domaćinima Ružom i Francom te njihovim gostima s još neobičnijim luckastim željama i problemima!


Kroz smiješne zgode nespretnog mađioničara, šašavog znanstvenika, operne dive koja je ostala bez glasa i mnogih drugih, naučit ćemo što je toplo, a što hladno, što tiho, a što glasno, brzo ili sporo, veliko ili malo, visoko i nisko, blizu ili daleko, teško ili lagano, vidljivo ili nevidljivo. U seriji glavne uloge igraju Jadranka Đokić i Borko Perić kao domaćini hotela koji probleme rješavaju svak na svoj luckasti način, te njihovi gosti: Ksenija Marinković, Jelena Miholjević, Živko Anočić, Karlo Mrkša, Filip Juričić, BernardTomić, Lana Barić, Sanja Milardović, Paško Vukasović, Pero Juričić, Helena Buljan, Frano Mašković, Linda Begonja, Nataša Janjić, Judta Franković, Ana Maras Harmander, Dražen Bratulić, Iva Peter Dragan, Aneta Grabovac, Tit i Toma Medvešek i mnogi drugi.


Redatelji: Marko Šantić i Ivan Sikavica, direktori fotografije: Ivan Zadro, Danko Vučinović i Frane Pamić, scenograf: Stefano Katunar, kostimografkinja: Jasna Zvonković, autor glazbe: Coco Mosquito, urednica: Tanja Kirhmajer, producentica: Sanja Ivančin.

Od 23. rujna na Trećem

Od 23. rujna na Trećem

Foto: HO HO HO HOTEL / HRT

Juhuhu zujalica


Juhuhu zujalica zabavna je emisija (game show) koja će se emitirati vikendom od subote 7. listopada. U emisijama sudjeluju djeca uzrasta od tri do pet godine, a tema serijala je igra pčelica u košnici.

U igrama sudjeluju dva tima po troje djece, a njihovi prijatelji iz vrtića ih bodre i navijaju . Djeca se kao male pčelice zabavljaju igrajući u svakoj epizodi po 3 igre. Prva igra je slagalica (u saću), zatim slijedi druga igra koja je nešto složenija i pred djecu stavlja različite „pčelinje“ zadatke - na primjer očisti med, sagradi saće, pokrij med voskom, napuni saće nektarom, spremi med za zimnicu i slično. Na kraju ih čeka pravo uzbuđenje – let na livadu! To je glavna igra u kojoj naši timovi pčelica trebaju skupiti kapljice ( kuglice ) nektara na cvjetnoj livadi prelazeći prepreke na putu do košnice. Kad sakupe sav nektar i napune košnicu - igra je završena.

Kroz emisiju ih vodi Pčelica Kraljica – voditeljica Dijana Vidušin, koja objašnjava igre, usmjerava i bodri male igrače. Na kraju, svi su pobjednici i proslava uz pjesmu i ples može početi! U serijalu su sudjelovala djeca iz zagrebačkih dječjih vrtića Savica, Košnica, Dječja igra, Baltazar i Srčeko.

Ekipa: producentica: Blanka Barlović, voditeljica: Dijana Vidušin, scenograf: Stefano Katunar, dizajneri igara: Stefano Katunar i Paola Lugarić, kostimografkinja: Vesna Čiček-Kovačević, scenarist: Siniša Bahun, autor pjesme Juhuhu Zujalica: Marko Zeljković, pjeva Mia Zeljković, redatelj: Marko Zeljković, urednica: Anamarija Simonelli Milković.

Od 7. listopada vikendom na Trećem

Od 7. listopada vikendom na Trećem

Foto: Juhuhu Zujalica / HRT

I Strani dječji program Hrvatske televizije (HTV) za ovu je jesen pripremio zanimljive serije. Od danas 18. rujna, te svakoga dana od ponedjeljka do nedjelje, počinjemo s prikazivanjem nove sezone Šašavog hotela, ponovno se na ekrane vraća Bluey , najprije će se emitirati prva sezona koju smo već vidjeli, a potom premijera druge sezone. Premijerno stižu: Pikvikići, Dinoranč i Taina i čuvari Amazonije.

Bluey


Bluey je višestruko nagrađivana animirana serija koju vole djeca i njihove obitelji diljem svijeta. Inovativna serija s razigranim i iskrenim pogledom na suvremeni obiteljski život. Bluey je dražesna i neumorna mala šestogodišnja kujica australskog govedara koja živi sa svojom mamom, tatom i mlađom sestrom Bingo. Bluey obožava igranje i uvlači svu svoju obitelj i cijelo susjedstvo u svoj svijet zabave i igranja. U svakoj epizodi kreće u novu avanturu.

Od 18. rujna na HTV3

Od 18. rujna na HTV3

Foto: Bluey / crtana serija

Šašavi Hotel


Šašavi Hotel je britansko-američko-kanadska serija snimljena za CBeebies (BBC-jev program za predškolsku dob). Nakon dogodovština u Ulici Sezam, Elmo i Keksomlat sele se u Englesku pomoći Elmovoj teti i tetku voditi hotel "s pola zvjezdice", čije osoblje posebno dobro zna rješavati probleme. Hotel vode članovi obitelji Šašava-Frka uz pomoć Elma i Keksomlata, koji su napustili Ulicu Sezam kako bi pomogli svladavanju izazova s kojima se suočavaju gosti Šašavog hotela.

Pikvikići


U Pikvikićima pratimo četiri dražesne životinje, ježicu Piku, rakuna Aksija, vodenog konja Tibora i mačku Riđu dok dragim stanovnicima Pikvika dostavljaju čarobne pakete ispunjene ljubavlju. Svakoga dana stiže novi paket s iznenađenjem. Tim nailazi na velike brzace, olujno nebo ili maglovitu šumu, ali, kad rade zajedno, uvijek obave dostavu! Serija je puna velikih pustolovina, luckastih vragolija i toplog šarma koji će zabaviti predškolce istovremeno ističući važnost zajednice, odgovornosti i timskog rada.

Od ponedjeljka, 18. rujna na Trećem

Od ponedjeljka, 18. rujna na Trećem

Foto: Pikvikići / crtana serija

Dinoranč


Dinoranč prati napete pustolovine obitelji Cassidy koja živi u čudesnom svijetu gdje dinosauri još hodaju Zemljom. Učeći o životu na ranču uz svoje dinoprijatelje, mladi rančeri Jon, Min i Miguel otkrivaju uzbudljive pustolovine rančerske svakodnevice. Uz brigu o utočištu za dinosaure istražuju i svoje glavno igralište - veliko prostranstvo.

Taina i čuvari Amazonije


Taina, domorodačka djevojčica koja čuva prašumu i njezini prijatelji - majmun Catu, kraljevski sup Pepe i malena ježica Suri - čuvari su Amazonije. Uz njih gledatelji će doživjeti zabavne pustolovine i doznati više o najvećoj kišnoj šumi na svijetu - Amazonskoj kišnoj šumi - te o njezinoj iznimnoj raznolikosti flore i faune. Cilj ove crtane serije jest djeci usaditi smisao za poštovanje ljudske raznolikosti, životinjskog carstva, kulturnih razlika, naših mogućnosti i ograničenja te tako u svakoj epizodi donijeti poruku o poštovanju, prijateljstvu i brizi o prirodi.

Budite s nama svakoga jutra! Nestrpljivo vas čekamo! Juhuhu!!!

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!