Dodjela Nagrade hrvatskog glumišta, prijenos

15.11.2022.

14:50

Autor: HRT

Četvrtak, 24. studenoga na Prvom i Trećem

Četvrtak, 24. studenoga na Prvom i Trećem

Foto: Nagrada hrvatskog glumišta / promo

Dodjela Nagrade hrvatskog glumišta najsvečaniji je trenutak kazališnog života u Hrvatskoj. I ovogodišnja, jubilarna trideseta, dodjela održat će se tradicionalno u zagrebačkom HNK-u 24. studenoga, na dan kad se prije 162 godine prvi put začula hrvatska riječ s pozornice tadašnjeg Zemaljskog kazališta. Gledatelji HRT-a dodjelu će imati priliku pratiti u izravnom prijenosu - prvi dio priredbe na Trećem od 20 do 21 sat, a drugi dio na Prvom programu od 21:10 do 22:45.

video thumb

Ovogodišnja Nagrada dodijelit će se u 25 kategorija, a dodatne dvije Nagrade za svekoliko umjetničko djelovanje pripast će primabalerini i koreografkinji Maji Bezjak te glumici Vlasti Knezović.

Događanja na pozornici HNK-a režirat će kazališna redateljica Aida Bukvić. Kroz prvi dio prijenosa vodit će nas glumci Filip Juričić i Amar Bukvić, a tijekom drugog dijela Doris Pinčić i Saša Buneta.

Redateljica prijenosa je Mirena Stijačić, producent Tihomir Štivičić, a urednik Mislav Brumec.

Prijenos, osim na Prvom i Trećem programu HTV-a, možete pratiti i preko multimedijske usluge HRTi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!