Dr. Beck: Migrena

24.01.2023.

14:09

Autor: HRT

Dr. Beck: Migrena

Dr. Beck: Migrena

Foto: Dr. Beck / HRT

Od ponedjeljka do četvrtka na Prvom programu HTV-a u 13:15 na konzultacijama vas čeka dr. Natko Beck. Toliko je pitanja i nedoumica kada je o zdravlju riječ, a odgovore će nam dati naš omiljeni doktor Beck i njegovi sugovornici.  

U emisiji u srijedu 25. siječnja govorimo o migreni. Migrena je jaka glavobolja koja se javlja periodično i obično zahvaća polovicu glave. Bol je često praćena mučninom, povraćanjem i poremećajem vida.

Prije napadaja često se javlja aura, takozvani znak ili predsignal prije pravog migrenskog napadaja. U emisiji govorimo o tome koji su uzroci migrene? Koliko utječe prehrana, koje namirnice treba izbjegavati a koje pomažu kod migrene?

Kako se liječi migrena i zašto je važno kombinirati terapeutske metode?  

video thumb

Voditelj emisije je dr. Natko Beck, a scenaristica i urednica Tina Šimurina. Realizatorica je Vesna Luković ŽarnUrednica projekta je Gordana Škaljac Narančić.

Emisiju pratite od ponedjeljka do četvrtka na Prvom u 13:15 kao i preko multimedijske usluge HRTi u čijoj videoteci možete pronaći emitirana izdanja. 

Posjetite i Facebook stranicu emisije.   

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!