Dr. Beck: Upala gušterače

18.09.2023.

11:09

Autor: HRT

Od ponedjeljka do srijede na Prvom programu HTV-a u 11 sati na konzultacijama vas čeka dr. Natko Beck. Toliko je pitanja i nedoumica kada je o zdravlju riječ, a odgovore će nam dati naš omiljeni doktor Beck i njegovi sugovornici. 

Upala gušterače ili pankreatitis zahvaća organ veoma važan za funkcioniranje organizma. Najčešći simptom je bol u trbuhu a najčešći uzroci su žučni kamenci i pretjerana konzumacija alkohola.

Kronična upala gušterače je opasna bolest pa je važno liječenje upale početi na vrijeme. U emisiji u utorak, 19. rujna govorimo i o tome zašto je prehrana iznimno važna u liječenju pankreatitisa, koje namirnice su poželjne, a koje treba izbjegavati.

Voditelj dr. Natko Beck, autorica i urednica projekta Gordana Škaljac Narančić, producentica Dunja Sablić Antičević, realizatorica Anamaria Corazza, urednica Tina Šimurina.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!