15:41 / 23.02.2021.

Autor: HRT

EKSKLUZIVNO za Drugu stranu - Andrea Enria o nadzoru hrvatskih banaka

Željko Kardum i Andrea Enria

Željko Kardum i Andrea Enria

Foto: Druga strana/HRT

Ne propustite i ove srijede, 24. veljače na Četvrtom programu od 21:10 emisiju Druga strana. Usprkos koroni i lockdownu probili smo se u financijsku tvrđavu Europe i dobili odgovore zašto Frankfurt preuzima "direktan nadzor" nad najvažnijim hrvatskim bankama. Ekskluzivno za HTV govori "kontrolor nad kontrolorima", predsjednik Odbora nadzornika Europske Središnje Banke, Andrea Enria.

video thumb

Hrvatska je prošle godine ušla u tečajni mehanizam i europsku bankovnu uniju. Nakon uspostave bliske suradnje s HNB-om te procjene važnosti banaka u Hrvatskoj, Europska središnja banaka u rujnu je najavila da počinje izravni nadzor osam hrvatskih banaka, ono što je do sada činila Hrvatska narodna banka.

Zašto Frankfurt Zagrebu ne vjeruje? Koja je buduća uloga HNB-a? Na sva ova pitanja, samo za HTV i emisiju Druga strana odgovora predsjednik supervizijskog odbora Europske središnje banke, Andrea Enria.

U analizi tijekom razgovora doznat ćete sve o stanju, prednostima i manama hrvatskih banaka, njihovoj sudbini nakon prestanka mjera financijske potpore zbog COVID-a, opasnostima koje bankama donosi "Fintech industrija" te tko i kako nadzire pranje novca?

Emisiju pogledajte i u repriznom izdanju na Četvrtom programu u 4:10 te u subotu, 27. veljače u 15:35.

Drugu stranu pratite i putem multimedijske platforme HRTi.

videoteci spomenute usluge dostupna su i emitirana izdanja, kao i na našem YouTube kanalu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!