Druga strana: Istine i laži o hrvatskom turizmu

18:25 / 03.05.2022.

Autor: Željko Kardum/HRT

Andrej Šimatić i Željko Kardum

Andrej Šimatić i Željko Kardum

Foto: Druga strana / HRT

Turizam je uzdanica i nada hrvatskoga gospodarstva. Mi ćemo vam pokazati drugu stranu državnog optimizma i objasniti zašto je na početku sezone Dubrovnik pun, a Šibenik prazan. Zašto statistike stvaraju privid da se oporavljamo najbrže na Mediteranu, ako to nije istina? Istine, zablude i laži o zdravlju hrvatskog turizma, samo u Drugoj strani HTV-a, u srijedu 4. svibnja u 20:05 na Četvrtom.  

video thumb

Mediji će vam tvrditi da je sezona sjajno počela. I da će ova godina biti još bolja od najbolje 2019., jer oporavak počeo još lani. Pokazivat će vam prošlogodišnje grafove i brojke koji dokazuju da smo odabrana destinacija i da nas turisti vole više od svih ostalih. Pažljivo će vam sakriti činjenicu da su hotelijeri dizanjem cijena nadoknadili manjak gostiju i tako spasili bilancu. Slijedili su ih marine i kampovi.

Andrej Šimatić i Željko Kardum

Andrej Šimatić i Željko Kardum

Foto: Druga strana / HRT

Naplatili smo slučajno nastalu tržišnu priliku. Kad tako podvučete crtu, prihodi su se zaista oporavljali, ali kronični problemi ostali su isti. A ove godine u arenu se vraća mediteranska konkurencija. Kolika je razlika između onog što gost plati, a što dobije te gdje su skrivene zamke površnih statistika, govori Andrej Šimatić, partner u BlueRock Consultingu.

Andrej Šimatić i Željko Kardum

Andrej Šimatić i Željko Kardum

Foto: Druga strana / HRT

Gospodarska emisija urednika i voditelja Željka Karduma alternativa je ekonomskom i političkom medijskom mainstreamu te propituje je li sve baš onako kako vam se na prvi pogled čini. Reprizno izdanje slijedi u 4:10 na Četvrtom.

Osim na HTV4, možete ju pratiti i preko naše multimedijske platforme HRTi

Videoteka spomenute usluge pruža dostupnost emitiranih emisija, kao i naš YouTube kanal

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!