Druga strana: Davor Filipović, ministar gospodarstva i održivog razvoja

18:34 / 10.05.2022.

Autor: Željko Kardum/HRT

Davor Filipović

Davor Filipović

Foto: Druga strana / HRT

Novo izdanje emisije Druga strana na rasporedu je u srijedu, 11. svibnja, na Četvrtom programu u 20:05. Ne postoji političar čije imenovanje je podiglo veću buru u medijima i na društvenim mrežama od novog ministra gospodarstva i održivog razvoja. Plenkovićev as iz rukava za razna upražnjena mjesta ili stručnjak sa vizijama koje mnogi jednostavno ne razumiju? Odgovor pronađite u Drugoj strani HTV-a. Gost emisije je dr. Davor Filipović.

video thumb

Svaku njegovu kandidaturu napadali su i lijevi i desni mediji. Kad je bio kandidat za gradonačelnika Zagreba, govorili su da je to politički dogovor HDZ-a sa Bandićem kako bi osigurao Bandićev opstanak. U burnoj saborskoj raspravi napadala ga je oporba. Tvrdili su da nema nikakvog iskustva u realnom sektoru niti u energetici. 

Davor Filipović i Željko Kardum

Davor Filipović i Željko Kardum

Foto: Druga strana / HRT

Nema tog portala koji nije aktualizirao njegovo obećanje o gradnji tvornice cjepiva protiv karcinoma i čekanje na semaforu jer nije znao da postoji tipka za zeleno. No, nitko se nije osvrtao na njegov životopis.

Niti na to da je izvanredni profesor ekonomskog fakulteta u Zagrebu. Da mu je košarkaška stipendija omogućila dvije godine studija u Americi. Da je igrao za hrvatsku reprezentaciju, doktorirao, a njegov doktorat nagrađen u Bruxellesu te da ima iskustva u državnim nadzornim odborima od Hrvatskih šuma do INE.

Pogledajte tko je zapravo Davor Filipović i kako promišlja aktualne gospodarske teme.

Davor Filipović

Davor Filipović

Foto: Druga strana / HRT

Gospodarska emisija urednika i voditelja Željka Karduma alternativa je ekonomskom i političkom medijskom mainstreamu te propituje je li sve baš onako kako vam se na prvi pogled čini.

Reprizno izdanje slijedi u 4:10 na Četvrtom. Osim na HTV4, emisiju možete pratiti i preko naše multimedijske platforme HRTi

Videoteka spomenute usluge pruža dostupnost emitiranih izdanja, kao i naš YouTube kanal

Davor Filipović i Željko Kardum

Davor Filipović i Željko Kardum

Foto: Druga strana / HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!