Druga strana: Vrhunski sport ili obrazovanje? (umjetna dilema)

01.12.2022.

Zadnja izmjena 08:07

Autor: HRT

doc.dr.sc. Mladen Miškulin

doc.dr.sc. Mladen Miškulin

Foto: Goran Stanzl / Pixsell

Moraju li vrhunski sportaši biti slabije obrazovani? Moraju li im drugi pisati memoare i autobiografije? Ili akademska naobrazba, znanstvena karijera i vrhunski sportski rezultati idu ruku pod ruku? Predsjednik najboljeg i najuspješnijeg vaterpolo kluba na svijetu, docent dr. Mladen Miškulin, gost je večerašnje emisije Druga strana urednika i voditelja Željka Karduma. Emisija je na rasporedu u 20:05 na Četvrtom programu HTV-a.

Svjetska udruga vaterpolo klubova 2003. godine proglasila je zagrebačku Mladost najboljim i najuspješnijim vaterpolskim klubom na svijetu, a Europska plivačka federacija ih je proglasila najboljim svjetskim vaterpolskim klubom 20. stoljeća. Mladost je sedam puta bila prvak Europe. Osvojila je 15 europskih trofeja. Klub je 17 puta bio prvak države, a 11 puta osvajač nacionalnog kupa. 

video thumb

Statistička zanimljivost kluba je činjenica da gotovo 86 posto svih profesionalnih igrača koji su igrali za Mladost, imaju završen fakultet! Predsjednik kluba jedan je od bivših igrača Mladosti, koji je uz igračku karijeru diplomirao medicinu, a tijekom profesionalnog igranja u talijanskim klubovima, specijalizirao ortopediju.

Danas HAVK Mladost kreće u digitalnu transformaciju kluba. Pokrenuli su klupsku edukacijsku platformu MladostEDU, organiziraju STEM radionice robotike i programiranja za svoje članove i radionice zdrave prehrane za roditelje.

Gost emisije je predsjednik kluba - docent dr. Mladen Miškulin.

Gospodarska tjedna emisija Druga strana alternativa je ekonomskom i političkom medijskom mainstreamu te propituje je li sve baš onako kako vam se na prvi pogled čini. Emisiju emitiramo četvrtkom u 20:05 na Četvrtom. Osim na HTV4, emisiju možete pratiti i preko naše multimedijske platforme HRTiVideoteka spomenute usluge pruža dostupnost emitiranih izdanja, kao i naš YouTube kanal.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!