19:25 / 25.01.2022.

Autor: HRT

Druga strana: S koliko godina se postaje poduzetnik?

Albert Gajšak i Željko Kardum

Albert Gajšak i Željko Kardum

Foto: Druga strana / HRT

Već je s 11 godina svoje proizvode pokazivao na natjecanjima, s 15 tražio sponzore za nastupe na svjetskim sajmovima, s 18 osnovao firmu, a s 22 godine imao 23 zaposlenika i potpisani ugovor s jednim od najvećih filmskih studija na svijetu, Warner Brosom. Gost ovotjedne Druge strane, koja je na rasporedu u srijedu, 26. siječnja, na Četvrtom programu u 21 sat, je Albert Gajšak.

video thumb

Karlovčanin koji slovi za jednog od najboljih mladih inovatora u Hrvatskoj bavi se razvojem i dizajniranjem elektroničkih uređaja za edukaciju. Jedan od njegovih proizvoda, naime, svidio se i Warner Brosu, te je za njega dobio globalnu licencu za korištenje imena Batmobile.

Albert Gajšak i Željko Kardum

Albert Gajšak i Željko Kardum

Foto: Druga strana / HRT

Pametni Batmobile, model igračke na daljinsko upravljanje opremljen kamerom, procesorom i brojnom elektronikom, ima oblik automobila kultnog superjunaka Batmana, a cijeli set napravljen je kako bi učio djecu i mlade o umjetnoj inteligenciji, računalnom vidu te načinu na koji funkcioniraju autonomna vozila.

Za taj je poduzetnički pothvat na Kickstarteru prikupio 388 tisuća dolara i dobio 2300 novih kupaca koji su mu vjerovali na neviđeno. No, to mu je već sedmi proizvod. Iza njega je 55.000 isporučenih proizvoda i četiri godine stara firma s godišnjim prihodom od milijun eura. A tek su mu 23 godine. Gost Druge strane - Albert Gajšak, direktor CircuitMessa.

Albert Gajšak i Željko Kardum

Albert Gajšak i Željko Kardum

Foto: Druga strana / HRT

Gospodarska emisija urednika i voditelja Željka Karduma alternativa je ekonomskom i političkom medijskom mainstreamu te propituje je li sve baš onako kako vam se na prvi pogled čini.

Osim na HTV4, možete ju pratiti i preko naše multimedijske platforme HRTi. Videoteka spomenute usluge pruža dostupnost emitiranih izdanja, kao i naš YouTube kanal.

Reprizni termin ovotjedne Druge strane je u srijedu u 4:10 te u subotu, 29. siječnja u 15:35 na HTV4.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!