Eko zona

08.03.2023.

19:26

Autor: HRT

Eko zona

Eko zona

Foto: HTV / HRT

U emisiji Eko zona srijedom na Drugom programu u 17:10 govorimo o ekologiji, održivom razvoju, održivom gospodarenju otpadom, obnovljivim izvorima energije i energetskoj učinkovitosti. Na popularno-edukativan način emisija promiče važnost zaštite okoliša.  

U emisji 15. ožujka:

Sredinom prosinca Sabor je donio Strategiju digitalne Hrvatske za razdoblje do 2032. Među ostalim to uključuje primjenu 5G i 6G tehnologija. No koliko su takve tehnologije, pa tako I bazne stanice u skladu s ciljevima same strategije o Hrvatskoj kao sigurnoj zemlji s kvalitetnim uvjetima za život? 

Strane vijesti: cijena emisija C02 prvi puta viša od 100 eura, 276 blokada njemačkih aktivista iz Posljednje generacije u 2022., novi danski dodatak prehrani za krave koji smanjuje njihove emisije metana 30 do 35 posto, japanska guščja jetra nastala umjetnim umnažanjem stanica, neočekivano razine otapanja Ledenjaka sudnjeg dana, 17 tisuća lokacija zagađenih perfluoriranim i polifluoriranim alkilnim tvarima u Europi.

Jedna velikogorička solarka i Zelena energetska zadruga Sunce.

Tvrtka Neoen u suradnji s Ires ekologijom izdala je prvi hrvatski besplatni priručnik o agrosolarstvu.

Urednik emisije je Mladen Iličković

Emisiju, osim na Drugom programu, na području RH možete pratiti i preko multimedijske platforme HRTi u čijoj se videoteci nalaze emitirana izdanja Eko zone. Posjetite i Facebook stranicu emisije Eko zone

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!