Eko zona

22.03.2023.

Zadnja izmjena 20:00

Autor: HRT

Eko zona

Eko zona

Foto: HTV / HRT

U emisiji Eko zona srijedom na Drugom programu u 17:10 govorimo o ekologiji, održivom razvoju, održivom gospodarenju otpadom, obnovljivim izvorima energije i energetskoj učinkovitosti. Na popularno-edukativan način emisija promiče važnost zaštite okoliša.  

U emisji 29. ožujka donosimo:

Odbačena hrane globalni je problem. U Europskoj uniji na godinu se baci oko 88 milijuna t hrane odnosno oko 20% one proizvedene. Nedavno je Vlada donijela Plan sprječavanja i smanjenja nastajanja otpada od hrane Hrvatske za razdoblje od 2023. do 2028.

Sanacija prostora bivše Tvornice ferolegura Dalmacija Dugi Rat započela je 2010. 2011. naglo je prekinuta zbog enelegalne eksploatacije sirovina, plan sanacije trebao je biti završen 2019. međutim do danas se nije dogodilo ništa. 

U Šibensko-kninskoj županiji upravo se dovršava prva solarna elektrana na polju, a zahtjeva za nova polja mnogo je više od raspoloživih lokacija u prostoru.

Novinari su Snježana Babić, Željko Valčić i Hrvoje Gunjača, a urednik emisije je Mladen Iličković

Emisiju, osim na Drugom programu, na području RH možete pratiti i preko multimedijske platforme HRTi u čijoj se videoteci nalaze emitirana izdanja Eko zone. Posjetite i Facebook stranicu emisije Eko zone

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!