18:49 / 06.01.2022.

Autor: HRT

Eko zona

Eko zona

Eko zona

Foto: HTV / HRT

Novo izdanje emisije Eko zona prikazujemo u srijedu 12. siječnja u 11:15 na Prvom programu HTV-a.

U emisiji donosimo: 

Do 4. prosinca trajala je javna rasprava o reviziji plana gospodarenja otpadom Hrvatske za 2022. I to samo tjedan dana. I dok iz Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja tvrde da se plan usklađuje s europskim zakonodavstvom, svoje primjedbe dale su okolišne organizacije diljem Hrvatske. 

Nedavno je Zelena mreža aktivističkih grupa u suradnji s Agronomskim fakultetom održala konferenciju Naša dobra hrana. U fokusu su bile nužne promjene prehrambenih politika, solidarni kratki lanci opskrbe i očuvanje agrobioraznolikosti.

Posidonia oceanica strogo je zaštićena morska cvjetnica i endem Sredozemnog mora.

Udruženje Obnovljivi izvori energije nedavno je predstavilo studije za ubrzanje razvoja projekata zelene energije u Hrvatskoj.

Mladen Iličković urednik je emisije koju, osim na Prvom programu, možete pratiti i preko multimedijske platforme HRTi u čijoj se videoteci nalaze emitirana izdanja Eko zone.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!