Emisije Dijagnoza i Zdrav život i u novoj sezoni na HRT-u

20.09.2022.

16:40

Autor: Komunikacije HRT-a

Sanje Kocijančić Petričević

Sanje Kocijančić Petričević

Foto: HTV / HRT

Hrvatska radiotelevizija (HRT) i u novoj će sezoni jesen/zima 2022.-2023. nastaviti s emitiranjem svojih emisija javnog sadržaja Dijagnoza i Zdrav život urednice Sanje Kocijančić Petričević. Prva ovosezonska Dijagnoza na rasporedu je u srijedu, 21. rujna na Drugom programu HTV-a s početkom u 17:40, a Zdrav život u četvrtak 22. rujna u 17:15 na istom programu.

U prvoj ovosezonskoj Dijagnozi, emisiji o medicini i zdravstvenom sustavu koju vodi Sanja Kocijančić Petričević, bit će riječi o komunikaciji u medicini i zdravstvu. U današnje je vrijeme naime dobra komunikacija sve više na cijeni u zdravstvenom sustavu te će se mnogi liječnici složiti kako su komunikacijske vještine jednako važne kao i one kirurške.

Gosti u prvoj emisiji bit će prof. dr. sc Veljko Đorđević i prof. dr. sc. Marijana Braš, a u publici će biti učenici Srednje medicinske škole - Vinogradska iz Zagreba.

Od ove sezone emisija Dijagnoza prelazi s mjesečnog na tjedni ritam, srijedom u 17:40 na HTV2.

- Obično u životu kažemo da je zdravlje sve, ali pri tom ne smijemo zaboraviti i kako je komunikacija također iznimno važna, stoga na njenom unaprjeđenju moramo kontinuirano raditi i stalno ju učiti, rekla je Sanja Kocijančić Petričević.

U prvom ovosezonskom izdanju emisije Zdrav život, emisije o zdravlju,  donosimo priču o liječenju leukemije, a gledatelje upoznajemo s profesorom Mislavom Jelićem, bavimo se i izazovima školaraca. 

Također, saznajemo kakve su prognoze u liječenju Alzheimerove bolesti te u rubrici Savjet za zdravlje otkrivamo kako ublažiti jesenske alergije.

Zdrav život od ove jeseni ide u novom terminu. Umjesto subote, četvrtkom u 17 sati u trajanju od 25 minuta na HTV2.

Sanje Kocijančić Petričević

Sanje Kocijančić Petričević

Foto: HTV / HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!