Garaža: Detour (2018.)

08:59 / 18.05.2022.

Autor: HRT

Četvrtak, 2. lipnja na Trećem

Četvrtak, 2. lipnja na Trećem

Foto: Garaža / HRT

U četvrtak 2. lipnja u 22:30 na Trećem ne propustite emisiju Garaža u kojoj je 2018. godine gostovala grupa Detour. 

Detour je prepoznatljiv među poklonicima kvalitetnog, suvremenog, elektroakustičnog pop zvuka, bržeg i plesnijeg ritma, začinjenog povremeno drum'n'bassom, a u recentnije vrijeme i ponekom country notom. Pjesme starijeg datuma poput "Ljeto počinje", "Mjesec", "Gledano sa strane" i "Prijatelj" našle su se na njihova prva dva studijska albuma "Detour" i "TV". Treći studijski album "A što ak' ja..." pokazao se prijelomnim u dotadašnjem djelovanju i promiče ih u glazbenu pop atrakciju. Album, nošen najviše hit singlovima "Srce veliko", "Snijeg", "Daleko" i "Plešem sama", osigurao je Detouru top mjesta u većini godišnjih izbora, te Porina za najbolji pop album u 2014. 

Četvrtak, 2. lipnja na Trećem

Četvrtak, 2. lipnja na Trećem

Foto: Garaža / HRT

Početkom 2016. Borgudan potpisuje možda najuspješniji uradak u svom autorskom djelovanju, pjesmu "Zaljubila sam se" s kojom se predstavila i nova vokalistica grupe Gina Damjanović zamijenivši Maju Posavec. Detour, s nagradom za grupu godine u 2016. i rasprodani zagrebački koncert, slave deset godina rada. Promocija albuma "DETOUR 10", nudi novo čitanje poznatih pjesama grupe, snimljenih u osvježenim i promijenjenim aranžmanima. Kao kruna tada aktualnog djelovanja stiglo je i osvajanje glazbene nagrade Porin 2017. u kategorijama Pjesma godine za "Zaljubila sam se" i Najbolja izvedba grupe s vokalom.

Četvrtak, 2. lipnja na Trećem

Četvrtak, 2. lipnja na Trećem

Foto: Garaža / HRT

U 2018. Detour je pripremao izlazak svog četvrtog studijskog albuma. U Garaži izvode: Mjesec, Plešem sama, Srce veliko, Snijeg, Bez tebe i Zaljubila sam se.

Detour: Gina Damjanović, Nenad Borgudan, Edi Grubišić, Alen Križaj, Dominik Žagmešter i Vibor Čerič.

Voditeljica emisije je Iva Šulentić, redatelj Danko Volarić, u urednica Snježana Nožinić.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!