Izvan formata: Planinska 7

21.03.2023.

09:08

Autor: HRT

Izvan formata

Izvan formata

Foto: HTV / HRT

Emisija o umjetnosti i kulturi, u razgovoru u studiju i reportažama otvara teme o kojima se nedovoljno govori. Emisiju Izvan formata prikazujemo utorkom na Trećem programu u 20:35. 

Večeras ćemo govoriti o "čudesnim bojama života" jedne stambene zgrade na zagrebačkoj Peščenici, ali i o "čudesnim bojama života" koje ispisuje mjesto na kojem živimo te ljudi koji nas okružuju.

Kada se Petra Slobodnjak kao studentica iz rodnog Bjelovara doselila u Zagreb, nije mogla ni zamisliti da će 15 godina života na adresi Planinska 7 uvelike obilježiti njezin život. O projektu "Displacement/Planinska 7", ali i o tome kako se umjetnost i život isprepleću, večeras razgovaramo s umjetnicom Petrom Slobodnjak.

O umjetničkom radu koji je dobio prvu nagradu MSU-a "Ivan Kožarić" te godišnju nagradu za mladog umjetnika ULUPUH-a govore i povjesničarke umjetnosti Iva Prosoli i Ivana Meštrov.

Urednica i voditeljica je Ivana Antunović Jović, novinarka Jasna Coce, redateljica Vesna Luković Žarn.

Emisiju, osim na Trećem, možete pratiti i preko multimedijske platforme HRTi. U videoteci usluge nalaze se i emitirana izdanja.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!