Izvan formata: Turbofolk

14.03.2023.

09:44

Autor: HRT

Izvan formata

Izvan formata

Foto: HTV / HRT

Emisija o umjetnosti i kulturi, u razgovoru u studiju i reportažama otvara teme o kojima se nedovoljno govori. Emisiju Izvan formata prikazujemo utorkom na Trećem programu u 20:35. 

Dok sam ja gradonačelnik, promovirat ćemo i čuvati identitet građanske, europske i mediteranske Pule sa svim njezinim bogatim multikulturnim i multietničkim vrijednostima, poručio je pulski gradonačelnik Filip Zoričić nakon zabrane koncerta poznatih pjevača narodne i turbofolk glazbe u pulskom Domu sportova. 

Zašto je odluka pulskog gradonačelnika upitna te zašto Hrvati slušaju narodnjake, turbofolk i trap, u emisiji večeras, 14. ožujka, govore Aleksej Gotthardi Pavlovsky, autor jedine knjige o fenomenu narodnjaka i turbofolka u Hrvatskoj te Tomislav Pletenac, kulturni antropolog. Pulski slučaj je komentirala i ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek, a kulturni kritičar Goran Pećanac analizira fenomen trap cajki.

Urednica i voditeljica je Ivana Antunović Jović, novinarka Jasna Coce, redateljica Vesna Luković Žarn.

Emisiju, osim na Trećem, možete pratiti i preko multimedijske platforme HRTi. U videoteci usluge nalaze se i emitirana izdanja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!