Klasika mundi: Svečanost glazbe iz antičkog rimskog kazališta u Orangeu (2019.)

04.08.2022.

14:11

Autor: HRT

Petak, 19. kolovoza na Trećem

Petak, 19. kolovoza na Trećem

Foto: Klasika mundi / HRT

U petak, 19. kolovoza na Trećem programu u 18:50 prikazujemo drugi dio spektakla svečanost glazbe iz antičkog rimskog kazališta u Orangeu. Iz velebnog polukružnog auditorija s 8.600 sjedećih mjesta pogledajte operni i glazbeni spektakl koji svake godine u ljetnim mjesecima privlači mnogobrojne posjetitelje i ljubitelje glazbene umjetnosti u gradić Orange u Francuskoj.  

Povijest amfiteatra datira još iz vremena prije Krista, a zbog sjajne akustike idealan je za održavanje raznolikih glazbenih produkcija.

U drugom dijelu koncerta pogledajte nastupe slavnog tenora Roberta Alagne uz renomirane soliste. To su: Erminie Blondel, Armelle Khourdoian, Patrizia Ciofi, Angelique Kidjo, Amelie Robins, Valentine Lemercier, Fabienne Conrad, Sara Blanch Freixes, Kevin Amiel, Thomas Bettinger, Jerome Boutillier, Florian Laconi, Marc Scoffoni i Beatrice Uria - Monzon.

Sudjeluje Zbor i plesni ansambl opere iz Avignona te zbor iz Parme, a orkestrima Avignon - Provence te Cannes - Provence - Alpes - Cote d'Azur ravnaju Luciano Acocella i Didier Benetti.

Odabrala je Marija Ramljak.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!