Knin: Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, prijenos mise

29.07.2022.

15:01

Autor: HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: HTV / HRT

U petak 5. kolovoza na Prvom programu u 11:45 prenosimo misu iz crkve Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta u Kninu. Euharistijsko slavlje predvodit će mons. Tomislav Rogić, šibenski biskup.

Dvadesetsedma je obljetnica oslobođenja velikog dijela hrvatskih okupiranih područja u Vojno-redarstvenoj operaciji Oluja. Dan je to pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja, kao i Dan Vojno-redarstvene biskupije koja slavi svoju zaštitnicu - Gospu velikoga hrvatskog krsnog zavjeta.

Ove godine je 25. godišnjica od osnutka Vojne biskupije. Zahvalni Bogu, Majci Božjoj Mariji, sv. Josipu, zaštitniku Hrvatske, kao i svim našim braniteljima od kojih su mnogi dali život za slobodnu nam domovinu Hrvatsku, hrvatski će narod u misi zahvalnici Bogu ujediniti molitve u jednu, najsavršeniju, najizvrsniju - euharistiju.

U njoj će se prisjetiti svih poginulih, umrlih i nestalih hrvatskih branitelja i civila stradalih u "Oluji", kao i na drugim mjestima gdje se vodio Domovinski rat.

Na misi će pjevati Klapa HRM-a Sv. Juraj i policijska klapa Sv. Mihovil.

Urednik i komentator je Dragutin Siladi, redatelj Neven Mihael Dianežević, a producent Draško Vrgoč.

Misu pratite i preko multimedijske usluge HRTi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!