Knjiga ili život: Marina Vujčić, Emir Imamović Pirke i Tisja Kljaković Braić

29.07.2022.

12:47

Autor: HRT

Srijeda, 10. kolovoza na Trećem

Srijeda, 10. kolovoza na Trećem

Foto: Knjiga ili život / HRT

Emisiju Knjiga ili život: Marina Vujčić, Emir Imamović Pirke i Tisja Kljaković Braić ponovno prikazujemo u srijedu 10. kolovoza na Trećem u 16 sati. 

Nisam u neprijateljstvu sa stvarnim životom, samo ga volim izbjeći. Jedan je to od dnevničkih zapisa Marine Vujčić okupljenih pod naslovom Stolareva kći. Nastajali su gotovo puno desetljeće, podijeljeni su u tri cjeline: Herbarij, Na Palagruži i Selo, a zapisivala ih je u Trogiru, Segetu Gornjem, u Zagrebu i na Palagruži. Naša novinarka Jasna Coce Marinu Vujčić je posjetila u njezinom rodnom Trogiru.

Iz Trogira odlazimo u Pulu gdje je na Festivalu knjiga gostovao splitski festival pričanja priča Pričigin. Odlučili smo podijeliti s vama bar jednu priču, onu pisca i novinara Emira Imamovića Pirkea.

Tisja Kljaković Braić na likovnoj sceni prisutna je već dvadeset godina. No, golemu popularnost dosegla je karikaturama koje objavljuje na društvenim mrežama. Dva minimalistički nacrtana lika u posve svakodnevnim situacijama: to su Oni. U knjizi Oni 2 Tisja Kljaković Braić donosi nam nove crtice iz bračnoga života para u čijim su se zgodama i situacijama prepoznali mnogi od nas.

I za kraj u našoj rubrici kucamo na vrata zaboravljenih asova - kritičar Dario Grgić govori o neobičnoj knjizi Czesława Miłosza. Dobitnik Nobelove nagrade za književnost 1980. godine nekoliko je godina prije nagrade objavio zbirku tekstova Zemlja Ulro, svojevrsni nastavak njegova Zasužnjenoga uma.

Urednici emisije su Koraljka Kirinčić i Gordan Nuhanović

Emisiju možete pratiti i preko multimedijske usluge HRTi u čijoj se videoteci nalaze emitirana izdanja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!