Knjiga ili život: Sandra Antolić i Enrique Vila-Matas

02.08.2022.

16:32

Autor: HRT

Petak, 12. kolovoza na Trećem

Petak, 12. kolovoza na Trećem

Foto: Knjiga ili život / HRT

U petak 12. kolovoza na Trećem programu u 16 sati prikazujemo emisiju Knjiga ili život: Sandra Antolić i Enrique Vila-Matas. 

Ime ove emisije je Knjiga ili život a pisac koji si je to pitanje doslovno postavio jedan je od najintrigantnijih pisaca suvremene španjolske književnosti, Enrique Vila-Matas. Mirne duše mogu reći da, između života i knjiga, odabirem njih, koje mi pomažu da ga razumijem.

"Montanova bolest" šesti je Vila-Matasov naslov koji su objavile Edicije Božičević, knjigu su preveli Ana Marija Drmić Janeš i Matija Janeš i dio je ciklusa o književnim patologijama.

A što je Montanova bolest? Literatoza: opsesija svijetom knjiga. Tom bolešću zaražen je i naš gost, književni kritičar Dario Grgić.

"Svojevrsna" je roman prvijenac scenaristice i spisateljice Sandre Antolić. Radnja je smještena u Hrvatsko zagorje 1991. a glavni je lik Beba, svinja koja je progovorila. Zašto je dala glas nijemima, objasnila nam je sama autorica.

Urednici emisije su Koraljka Kirinčić i Gordan Nuhanović

Emisiju možete pratiti i preko multimedijske usluge HRTi u čijoj se videoteci nalaze emitirana izdanja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!