Lado Electro: 20 godina

13.01.2023.

07:39

Autor: HRT

Lado Electro

Lado Electro

Foto: Marin Tironi / Pixsell

Punih 20 godina projekt LADO Electro spaja tradicijske glazbene izričaje s elektroničkom glazbom. Pokrenuli su ga 2002. Ansambl LADO, na čelu s tadašnjim umjetničkim voditeljem Ivanom Ivančanom i ravnateljem Josipom Guberinom, i dvojac HR Electro - Hrvoje Crnić Boxer i Boris Harfman.

Samo godinu dana kasnije objavljen je istoimeni album prvijenac koji se, odmah po objavljivanju, našao u vrhu najboljih hrvatskih albuma objavljenih te godine, ali i na listama najboljih albuma objavljenih u Hrvatskoj u prvih 25 godina hrvatske samostalnosti.

Istaknuti singlovi s ovog albuma su 1 Pura 2 Pandura i Dej mi. S drugog dvostrukog nosača zvuka 2.0 Memorabilium, koji sadrži više vokalnih elemenata, proizašli su singlovi i videospotovi za pjesme Ljeljo, Lepi valcer, Kolo, Dolinom se...

Snježana Nožinić urednica je emisije Lado Electro: 20 godina, koja je na rasporedu u  ponedjeljak, 23. siječnja, u 18:50 na Trećem

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!