Manjinski mozaik: Doktor Lazo

04.06.2023.

15:46

Autor: HRT

Petkom na Prvom

Petkom na Prvom

Foto: Manjinski mozaik / HRT

Petkom na Prvom programu u 15:35 prikazujemo multinacionalni magazin Manjinski mozaik. Svaki tjedan donosimo dokumentarne priče iz života 22 nacionalne manjine. Predstavljamo portrete osoba i zajednica ističući njihov nacionalni, kulturni i povijesni identitet, običaje i tradiciju. Doktor Lazo naziv je izdanja koje prikazujemo 9. lipnja. 

U 13. sezoni vraćamo se pričama koje su obilježile prethodne godine. Lazar Vojnović zaljubljen je u prirodu i šume rodne Banije u kojima bere ljekovito bilje. Njegovi su ga Banijci odavno prozvali Doktorom. Umjesto naroda, kojega u selu Balinac gotovo da i nema, društvo mu prave ovce. Svakoj je dao ime pa s njima razgovara i bude mu lakše. Kaže Lazo : "Selo mi je sve i svja. Tu sam rođen, tu ću i umrijeti".

Autor i urednik projekta je Mario Beganović. Snimatelj je Damir Bednjanec, montažerka Vlatka Zadro, ton majstor Filip Požgaj, a majstor rasvjete Krešimir Bernath.

Emisiju pratite i preko multimedijske usluge HRTi u čijoj su videoteci dostupna emitirana izdanja Manjinskog mozaika.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!