Na rubu znanosti: Tehnologije srca

22.11.2022.

13:45

Autor: HRT

Krešimir Mišak

Krešimir Mišak

Foto: Na rubu znanosti / HRT

Tjedna emisija Na rubu znanosti, urednika i voditelja Krešimira Mišaka, na zanimljiv način bavi neobičnim i neobjašnjivim, analizira paranormalne pojave i misterije. Emisiju prikazujemo nedjeljom u 20:10 na Trećem.      

U emisiji koja slijedi 27. studenoga bit će riječi o srcu. Pojam je to u isto vrijeme prozaičan i mističan. Srce se doista može promatrati iz više perspektiva. Ono je pumpa za krv, ali i izvor elektromagnetskog zračenja.

Ona je prvi zvuk koji smo ikada čuli, dok smo počeli živjeti u maternici. Srce je i sinonim za ljubav i suosjećanje. Možemo riječ "srce" čuti kao i "sredce", nešto što je u sredini, kao da sam riječ čuva drevne odjeke jednog drugačijeg pogleda na srce, koji je u zadnjih dva desetljeća postao i vrlo suvremen, kroz istraživanja utjecaja zračenja srca, koherencije među srčanim poljima i i drugim pionirskim radovima.

Emisiju možete pratiti i preko multimedijske usluge HRTi, u čijoj se videoteci nalaze i emitiranja izdanja Na rubu znanosti.      

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!