11:06 / 21.09.2021.

Autor: HRT

Normalan život

Ana Tomašković

Ana Tomašković

Foto: Normalan život / HRT

Prva emisija Normalan život u jesenskom emitiranju slijedi u petak, 24. rujna, u 14:05 na Prvom. Gošća je Katarina Kaja Perković, odgajateljica u dječjem vrtiću u Zagrebu, majka troje djece s invaliditetom koja ima supruga s teškim PTSP-em.

Govorit će o svojoj predanosti i ustrajnosti u zaštiti i dobrobiti svoje obitelji, ali i svim predrasudama, nepravdama, teškoćama, osobnim depresijama, iskušenjima i pobjedama.

Donosimo reportažu o njezinoj kćeri Jeleni koja boluje od cerebralne paralize. Uz art terapiju uspjela je prebroditi psihološke traume, a art terapiju prenijela je na crtanje anđela po torbama od domaćeg platna, koje su u prodaji.

Također donosimo i reportažu o integraciji osoba s intelektualnim teškoćama u Hrastovici (Petrinja) na Inkluzivnoj farmi, kao primjeru humanijeg i smislenijeg življenja osoba s invaliditetom u zajednici.

Urednica i voditeljica je Ana Tomašković.

Emisiju pogledajte i putem multimedijske platforme HRTi u čijoj su videoteci emitirana izdanja Normalnog života.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!