Normalan život

07.02.2023.

11:01

Autor: HRT

Normalan život

Normalan život

Foto: Matko Švarc / HRT

Normalan život tjedna je emisija o obitelji i životu osoba s invalidnošću te njihovim mogućnostima i pravima. Promiče ljudska prava, senzibilizira i potiče javnost na djelovanje za opće dobro. Emisiju koju uređuje i vodi Ana Tomašković emitiramo petkom na Prvom programu u 13:15.  

U povodu blagdana sv. Blaža, zaštitnika od bolesti grla, proteklog vikenda organiziran je 31. međunarodni simpozij laringektomiranih osoba, koji je okupio ne samo stručnjake, liječnike i rehabilitatore, već i laringektomirane osobe i njihove obitelji.

O tomu će u emisiji govoriti doc. dr. sc. Diana Maržić, dr. med., pročelnica Zavoda za audiologiju i fonijatriju KBC Rijeka i zamjenica ravnatelja KBC Rijeka, zatim Hajdinjak Miljenko, laringektomirana osoba te mr. sc. Tamara Živković Ivanović, prof. logoped, KBC Zagreb, osnivačica zbora laringektomiranih osoba Optimisti (2007.).

Vidjet ćemo i reportaže o dodjeli priznanja zboru Optimisti u povodu svečane proslave 105. obljetnice Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te o međunarodnom simpoziju laringektormiranih.

Urednica i voditeljica je Ana Tomašković.

Emisiju pogledajte i preko multimedijske platforme HRTi u čijoj su videoteci emitirana izdanja Normalnog života.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!