Normalan život

28.03.2023.

11:29

Autor: HRT

Normalan život

Normalan život

Foto: HTV / HRT

Normalan život tjedna je emisija o obitelji i životu osoba s invalidnošću te njihovim mogućnostima i pravima. Promiče ljudska prava, senzibilizira i potiče javnost na djelovanje za opće dobro. Emisiju emitiramo petkom na Prvom programu u 13:15.  

Duhovna briga za one najranjivije i najslabije među nama, jednako je važna kao i ona materijalna. Malo se u javnosti zna i govori o pastoralu osoba s invaliditetom.

U njegovu središtu je navještaj Božje Riječi u kojoj prepoznajemo dostojanstvo svake ljudske osobe, a uključuje duhovnu brigu za osobe oštećena vida, sluha, gluhoslijepe osobe, osobe s tjelesnim invaliditetom i osobe s intelektualnim teškoćama i njihove obitelji.

Kako u praksi taj Pastoral djeluje govorit će nam velečasni Leonardo Šardi povjerenik za pastoral osoba s invaliditetom i njihovih obitelji Varaždinske biskupije i fra Ivan Marija Lotar župnik Župe sv. Antuna Padovanskog i rektor bazilike.

Urednica i voditeljica je Anita Hrstić.

Emisiju pogledajte i preko multimedijske platforme HRTi u čijoj su videoteci emitirana izdanja Normalnog života.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!