Serijal za najmlađe Tata i ja

25.04.2022.

11:43

Autor: Komunikacije HRT-a

Tata i ja

Tata i ja

Foto: HTV / HRT

Tata i ja, serijal je u kojemu predstavljamo zajednički rad tate Domagoja i šestogodišnjeg Tristana kao zabavnu igru kroz koju Tristan uči o svijetu oko sebe. Tristan je znatiželjan dječak i često s tatom provodi vrijeme izrađujući različite predmete. Pa tako uz jednostavne zadatke Tristan saznaje kako nešto funkcionira, ali i kako neki predmet dizajnirati, modelirati i dati mu novu uporabnu vrijednost. Svi predmeti nastali u serijalu izrađeni su od prirodnih i/ili recikliranih materijala. Veseo i zabavan serijal za najmlađe i najdraže gledatelje na rasporedu je subotom na Drugome programu HTV-a oko 9:30 u sklopu Juhuhua.

video thumb

Kroz konkretan zadatak u svakoj ćemo epizodi vidjeti i naučiti kako se razvija povezanost tate i Tristana u zajedničkom rješavanju problema - od toga kako pristupiti zadatku, kako ga planirati i naravno, kako uspješno ostvariti željeni cilj u "timskom" radu.

U deset epizoda u trajanju od 10 minuta vidjet ćemo kako tata i sin izrađuju kućicu za ptice, ribičke štapove, štitove i mačeve, luk i strijele, kućicu za psa, vodenicu, sok od bazge, bazen u vrtu, zmajeve, viseću kuglanu i škrinju za igračke. A uspješan završetak svojeg rada tata Domagoj i Tristan na kraju svake epizode proslave zajedničkom svirkom i pjesmom koju su napisali inspirirani temom i ostvarenim zadatkom. 

Tata i ja

Tata i ja

Foto: HTV / HRT

Ekipa serijala: tata i sin su Domagoj i Tristan Vorberger, autor songova Domagoj Vorberger, redatelj i montažer Igor Dropuljić, autorica ilustracija i animacija Katrin Novaković, skladatelj Ivan Arnold, urednica Anamarija Simonelli Milković.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!