Nulti kadar

19.09.2023.

16:46

Autor: HRT

Od ponedjeljka, 2. listopada na Trećem programu HTV-a u večernjem terminu prikazujemo novu emisiju "Nulti kadar", u sklopu koje će biti prikazivane televizijske drame i filmovi snimljeni u produkciji HTV-a/TV Zagreb od 1966. do 1989. 

Riječ je uglavnom o TV dramama i filmovima koji nisu reprizno emitirani u posljednjih dvadesetak i više godina, a koji svojom žanrovskom, tematskom i estetskom raznolikošću reprezentiraju duh vremena, senzibilitet svojih autora te pojedine faze razvoja televizijske dramske produkcije u Hrvatskoj. Kako su nastajali? Kako su ih doživjeli, a kako ih danas vidimo saznajte u emisiji Nulti kadar.

U sklopu emisije 2. listopada u 21:20 prikazujemo film Kainov znak iz 1970. godine. 

Godine 1970. u produkciji Televizije Zagreb snimljen je televizijski film Kainov znak. U emisiji koja prethodi njegovom prvom prikazivanju poslije više od četiri desetljeća govorimo o okolnostima u kojima je nastajao te njegovim osobitostima i kritičkoj recepciji. U emisiji su korišteni materijali iz fototeke, videoarhiva i novinske dokumentacije HRT-a, a o Kainovu znaku govori filmski kritičar Nenad Polimac.

Autor Hrvoje Ivanković, montaža Miljenko Baričević, urednik Hrvoje Ivanković, a direktor fotografije Mario Britvić. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!