Ove nedjelje preporučujemo na radiju

15.05.2022.

07:54

Autor: HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HR-a ove nedjelje, među ostalim, preporučujemo. 

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1)

U Emisiji za selo i poljoprivredu od 8:05 poslušajte zašto su pod ekološkom proizvodnjom površine sve veće, a proizvodnja sve manja i zašto je Europska komisija Hrvatskoj uputila tako puno primjedbi na Strateški plan? Čut ćete i o čemu se najviše govorilo na Peradarskim danima, kako se razvila proizvodnja smilja na Krku, koliko je novih vinograda podignuto u Erdutu te zašto se udružuju francuski poljoprivrednici?

Emisija za selo i poljoprivredu

Emisija za selo i poljoprivredu

Foto: HRT / HRT

Od 10 sati misno slavlje pete vazmene nedjelje iz Crkve hrvatskih mučenika u Udbini predvodit će preč. Josip Šimatović, župnik u Udbini, čuvar svetišta crkve Hrvatskih mučenika.

U Malom radio vjeronauku od 11:05 o teološkim i pastoralnim aspektima kumstva razgovaramo s vlč.Ivicom Cujzekom, župnikom župe svetih Fabijana i Sebastijana u Varaždinu.

Mali radio vjeronauk

Mali radio vjeronauk

Foto: HRT / HRT

U emisiji S obje strane Atlantika od 13:10 hitovi nas vraćaju u 1988. godinu i to na britansku stranu Atlantika.

S obje strane Atlantika

S obje strane Atlantika

Foto: HRT / HRT

U terminu Radioigre za djecu i mlade od 16:05 emitiramo djelo Ivora Martinića "Vitez na pola". Autor se u ovom djelu pozabavio ozbiljnim pitanjem prepolovljenosti duše u čovjeku i unutarnje borbe dobra i zla.

Radioigra za djecu i mlade

Radioigra za djecu i mlade

Foto: HRT / HRT

U današnjoj emisiji Amaterska glazba i stvaralaštvo od 19:25 slušat ćemo dio albuma "Draga nam je zemlja" na kojem su predstavljene skladbe Ivana Matetića Ronjgova. Album će, u organizaciji Udruge Kanat iz Kastva, biti koncertno predstavljen u nedjelju 22. svibnja u Maloj dvorani Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog.

Amaterska glazba i stvaralaštvo

Amaterska glazba i stvaralaštvo

Foto: HRT / HRT

Izravno iz studija Bajsić HRT-a od 20:05 sati prenosimo koncert koji se održava povodom 5. dodjele Hrvatske blues nagrade, uz nastup Vladimira Georgeva Bugija, Tomislav Goluban Banda i Harpoon Blues Banda.

Koncert na Prvom

Koncert na Prvom

Foto: HRT / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

Na Drugom programu Hrvatskog radija od 10 sati družimo se u našem retro lifestyle magazinu Hulahop! Prisjetit ćemo se zajedno najljepših pjesama, filmskih zvijezda, modnih trendova i događaja koji su obilježili pedesete, šezdesete i sedamdesete godine prošlog stoljeća.

Hulahop

Hulahop

Foto: HRT / HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3)

Na Trećem programu Hrvatskoga radija od 20 sati u prvom dijelu Klasične večeri zagrebačkih šišmiša oprostit ćemo se od nedavno preminulog rumunjskog pijanista Radua Lupua, koji je bio jedan od najsugestivnijih interpreta Beethovenovih, Schubertovih, Schumannovih i Brahmsovih klavirskih opusa. U prigodi 125. obljetnice smrti Johannesa Brahmsa, u drugom dijelu emisije donosimo majstorov Violinski koncert sa solistom Davidom Ojstrahom i Četvrtu simfoniju. 

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Ne zaboravite, svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.   

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!