Ove nedjelje preporučujemo na televiziji

25.09.2022.

07:09

Autor: HRT

Nedjelja, 25. rujna na Prvom

Nedjelja, 25. rujna na Prvom

Foto: Otimači izgubljenog kovčega / film

Iz programa HTV-a ove nedjelje, među ostalim, preporučujemo. 

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1)

Pustolovni film Otimači izgubljenog kovčega slavnoga redatelja Stevena Spielberga prikazujemo u 20:15. Priča prati mladoga arheologa i eksperta za okultno Indianu Jonesa pozvana da pronađe Zavjetni kovčeg, koji još uvijek čuva Deset zapovijedi koje je Mojsije dobio izravno od Boga. 

U 22:10 pogledajte prvu epizodu dokumentarne serije Život slavnih u deset fotografija: Freddie Mercury. Što nam deset fotografija iz života legendarnih osoba može otkriti, kakve tajne skrivaju? Dokumentarna serija pobliže istražuje život Freddieja Mercuryja, Muhammada Alija, Amy Winehouse, Elizabeth Taylor, Johna Lennona i Tupaca Shakura.

U 23:40 prikazujemo južnokorejski film Bitka na otoku Hashimi (Gunhamdo) redatelja i scenarista Seung-wan Ryooa. Film je osvojio nagrade i nominacije u Južnoj Koreji i na međunarodnim filmskim festivalima.

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2)

U jesen 1997. godine Michael Jordan i Chicago Bullsi krenuli su u lov po šesti naslov prvaka NBA lige u osam godina. Dopustili su snimateljskoj ekipi da ih cijele sezone prati. Rezultat toga portret je legendarnog igrača i slavne momčadi, portret koji možemo vidjeti tek danas u desetodijelnoj dokumentarnoj seriji ESPN Filmsa i Netflixa, Posljednji ples. Prvi nastavak na rasporedu je u 20:15.

U 21:10 prikazujemo dokumentarni film Petar i Pavle. Kroz razgovore s protagonistima, snimke jedrenja i arhivski televizijski materijal dokumentarni film bilježi nesebičan čin hrvatskih jedriličara i istinski olimpijski duh naših olimpijaca tijekom završne jedriličarske utrke u klasi 49er na 29. na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine. 

U 22:10 prikazujemo film McLintock! (1963.). George Washington McLintock, za prijatelje GW, kralj je stočara i najbogatiji čovjek u kraju. Živi sam na ranču jer ga je žena Katherine napustila prije dvije godine, sumnjajući u nevjeru, a kći je na školovanju.

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3) 

Na ljetnom festivalu Opera u kamenolomu 2019. u središtu pozornosti bila je Čarobna frula W. A. Mozarta. Zvijezda produkcije bio je Max Simonischek koji je ulogom Papagena obilježio svoj operni debi. A redatelji, Carolin Pienkos i njezin muž Cornelius Obonya, tom su prilikom prvi put nastupili na nadasve dojmljivoj pozornici pod vedrim nebom u bivšem kamenolomu iz rimskog doba. Snimku emitiramo u 21:30.  

Ne propustite u 23:55 dokumentarni film Maya. Svaki dan tisuće posjetitelja hrle u Zoološki vrt u iranskom gradu Mashhadu kako bi i sami vidjeli tigricu Mayu i njezina krotitelja Mohsena. Othranivši tu bengalsku tigricu, on je jedini kojemu se Maya pokorava.

Četvrti program Hrvatske televizije (HRT - HTV4)

Na Četvrtom programu svakog dana od ranog jutra donosimo najnovije vijesti iz zemlje i svijeta, javljanja reportera s mjesta događaja, intervjue s relevantnim gostima. Najbrži, informativni, provjereni! Pratite nas svakodnevno od 7 sati.    

video thumb

Televizijske sadržaje gledajte i na multimedijskoj usluzi HRTi, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.    

Multimedijska platforma HRTi

Multimedijska platforma HRTi

Foto: HRT / HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!