07:43 / 17.11.2021.

Autor: HRT

Ove srijede preporučujemo

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a ove srijede, među ostalim, preporučujemo.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1)

U emisiji o filmu Licem u lice od 10:05 donosimo razgovor s redateljicom Sonjom Tarokić uoči nacionalne premijere njezina dugometražnog prvijenca Zbornica na Zagreb Film Festivalu. Razgovaramo i o dva reporetoarna naslova - dugoočekivanu novu adaptaciju kultnog romana Dina u redateljskog izvedbi Dennisa Villeneuvea i taratntinovski psihološki horor Posljednja noć u Sohou.

Od 10:30 možete pratiti program pod naslovom Uvijek Prvi u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Prehraniti svjetsko stanovništvo uvijek je bio problem. Sada se suočavamo s novim izazovima. O tome poslušajte u današnjoj emisiji Divni novi svijet od 12:30.

O zanimljivoj geološkoj prošlosti otoka Raba na kojem su nekada tekle rijeke i lutali mamuti bit će riječi u emisiji Oko znanosti od 13:10.

Emisija Prvog programa Hrvatskog radija

Emisija Prvog programa Hrvatskog radija

Foto: Oko znanosti / HR1

U današnjem Zvrku od 13:45 saznajemo kako se postaje glumac ili glumica.

Po vašem izboru od 16:05 slušat ćete album Miroslav Sedak Benčić 1940- 1991.

U terminu Malih formi od 18:05 emitiramo djelo Marije Pečnik Kvesić: Mirila – granica dvaju svjetova. Mirila su spomen obilježja vezana za pogrebni običaj velebitskoga stanovništva koje je zbog udaljenosti od župne crkve i groblja svoje mrtve moralo nositi do mjesta ukopa.

Od 18:45 možetet pratiti izravni prijenos paljenja svijeća u vukovarskoj bolnici.

Male forme

Male forme

Foto: Dramski program HR-a / HRT

U terminu Priče za velike i male od 19:50 pripremili smo priču Jasminke Tihi Stepanić Priča o dječaku koji je zaboravio gdje je parkirao bicikl.

Ove srijede u programu Uvijek Prvi od 20:15 vodimo vas u Mirovnu grupu mladih Dunav gdje smo saznali na koji način mladi Vukovarci i Vukovarke utječu na pozitivne promjene u svojoj zajednici, zašto vole živjeti u Vukovaru i kako vide svoju budućnost. 14. studenoga obilježen je Svjetski dan dijabetesa pa provjeravamo kako živjeti s dijabetesom.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

Od 18:45 možete pratiti prijenos rukometne utakmice Lige prvaka Meškov - PPD Zagreb.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3)

Od 22:30 u Zvukopisu slušat ćete filmsku i scensku glazbu velikog skladatelja, maestra Miljenka Prohaske s njegovog autorskog trostrukog CD-a iz edicije "Hrvatski suvremeni skladatelji"; i to glazbu iz filmova "Oluja u ulici brežuljaka", "Allegro conbrio" i "Kiklop", kao i scensku glazbu kazališne predstave "Advokat Pathelin", uobličenu u koncertno djelo, "Varijacije na temu Pathelin".


Srijedom na Trećem programu Hrvatskoga radija

Srijedom na Trećem programu Hrvatskoga radija

Foto: Zvukopis / HR3

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1)

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2)

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3)

video thumb

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!