07:47 / 05.05.2021.

Autor: HRT

Ove srijede preporučujemo

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a ove srijede, među ostalim, preporučujemo.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR 1)

U emisiji A sada Vlada od 8:05 gost je Tomo Medved, potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja. Emisiju uređuje i vodi Eliana Čandrlić Glibota.

Od 10:05 možete pratiti program pod naslovom Uvijek Prvi u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.

Koliko je u čovjekovom proboju u svemir bila teška 1967. godina poslušajte u emisiji Divni novi svijet od 12:30.


Srijedom na Prvom programu Hrvatskoga radija

Srijedom na Prvom programu Hrvatskoga radija

Foto: A sada Vlada / HR1

O uzrocima masovnog pomora periski u Sredozemlju te o akcijama za spas plemenite periske u Hrvatskoj govorimo u emisiji Oko znanosti od 13:10.

U emisiji Po vašem izboru od 16:05 slušat ćete nizozemski METROPOL ORKESTAR jedan od najboljih velikih jazz orkestara simfonijskog tipa u Europi.

U terminu Malih formi od 18:05 emitiramo djelo Vladimira Vidrića Notturno. U ovoj maloj formi ta se pjesma umrežava sa sadašnjošću evocirajući prevalentnu moć ljubavi suvremenom banaliziranju usprkos. Kratka radiofonska forma Notturno je dobila drugu nagradu na festivalu Grand Prix Nova 2017. u Bukureštu u kategoriji malih formi.

U terminu Priče za velike i male od 19:50 donosimo priču Zvjezdanin prah autora Mladena Kopjara.

U večernjem programu Uvijek Prvi od 20:15 istražujemo kako izgleda život suvlasnika u jednoj stambenoj zgradi. Koje su njihove obveze, prava te s kakvim se problemima susreću. Predstavljamo vam i jednu od rijetkih vatrogaskinja u Hrvatskoj - Jasminu Kadiju i doznajemo što ju je potaknulo da vatrogastvo postane njen poziv. U rubrici Reci nešto doznajemo više o radu Kluba studenata psihologije Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu Feniks i nedavno održanom stručnom skupu Psihologija u praksi.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR 2)

Od 18 sati možete pratiti prijenos nogometne utakmice hrvatske Lige Hajduk – Dinamo.

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR 3)

Od 20 sati u Izlogu sadašnjice predstavljamo vrlo zanimljive projekte uspješno realizirane u trenutačnim za kulturu vrlo ograničavajućim okolnostima - donosimo koncert ansambla Collegium Novum Zurich, a potom snimku nastupa švicarskih improvizatora okupljenih u trio koji čine: Hans Koch, Jonas Kocher i Gaudenz Badrutt.

Srijedom na Trećem programu Hrvatskoga radija

Srijedom na Trećem programu Hrvatskoga radija

Foto: Izlog sadašnjice / HR1

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV 1)

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV 2)

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV 3)

video thumb

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!